x

Ne bacajte stari hljeb: Napravite najukusnije prženice!

Pohovan hleb je odličan izbor za doručak ili večeru.

Ako su vam dosadile klasične prženice, vrijeme je da probate ovaj fantastični recept od bajatog hleba - prženice iz rerne!

 

Sastojci:

 

- Stari hleb isječen na kriške

 

- 100 g sira

 

- 50 g kajmaka

 

- 50 g pavlake

 

- nekoliko kriški kačkavalja 

 

- 2 jaja

 

Priprema:

 

Umutite jaja sa grubo izmrvljenim sirom, dodajte kajmak i pavlaku i posolite po ukusu.

 

Svaku krišku hleba umočite u smjesu, pa slažite u plitak, širok pleh. Na svaku krišku hleba stavite krišku kačkavalja i poklopite parčićima hleba prethodno umočenih u smjesu sa jajima.

 

Ostatak smjese prelijte preko složenog hleba i pecite u rerni dok ne dobije zlatnožutu boju.

 

Po želji, prženice možete da pospete susamom, kimom ili peršunom.

 

Plus savjet

 

Takođe, možete između dvije kriške hleba staviti po parče salame, kulena, pršute ili čajne i tako zapeći.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.