x

Ne prođe dan da nešto ne pogledate na YouTube-u? E, onda se spremite na ŠOK!

Čuveni servis Youtube mogao bi u skorije vrijeme da počne sa naplaćivanjem gledanja video sadržaja, u zamjenu za uklanjanje reklama. Pomenute tvdnje potvrdila je i čelnica ovog servisa, Suzan Vojčički.

Youtube koji je inače u vlasništvu Google-a, trenutno se finansira zahvaljujući kratkim reklamama, koje posjetioci moraju da pogledaju prije nego što počnu sa gledanjem klipa koji su prvobitno htjeli da vide.

 

Posjetioci bi u budućnosti mogli da biraju između reklama i mogućnosti da plaće gledanje sadržaja, izjavila je Vojčički na jednoj konferenciji u Americi. Ona takođe tvrdi da postoje ljudi koji su voljni da plate kako ne bi gledali reklame.

 

Google je već eksperimentirao sa plaćanjem sadržaja. Odabrani vlasnici sadržaja u Americi od 2013. godine mogu ponuditi na Youtube-u svoje sadržaje koje drugi korisnici mogu platiti.

 

Google-ov posao sa oglašavanjem ne ide baš najbolje, pa bi plaćeni sadržaji omogućili nezavisnost oglasima. Prema procjeni kompanije za istraživanje tržišta eMarketer, Youtube je prošle godine zaradio 5,6 milijardi dolara, što je više od iznosa koji sve njemačke televizijske stanice godišnje zarade na oglašavanju.

 

Ukupna dužina svih sadržaja koje korisnici gledaju na Youtube-u godišnje se povećava za 50 posto.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.