Ne propustite: Na sceni Bošnjačkog instituta nastupa lutnjista Darko Karajić

21.02.2017 17:30
ne-propustite-na-sceni-bosnjackog-instituta-nastupa-lutnjista-darko-karajic-main

Kad: 21.02.2017. u 19:30

Gdje: Bošnjački institut Fondacija Adil Zulfikarpašić, Sarajevo, BiH

 

U okviru Koncertne sezone Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, 21. februar 2017. rezerviran je za nastup eminentnog lutnjiste s beogradskom adresom – Darka Karajića.

Riječ je o umjetniku koji svoju stručnu naobrazbu stiče na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dok postdiplomski i doktorski studij uspješno okončava na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Pokretač je nastave lutnje u nižoj i srednjoj muzičkoj školi u Srbiji, te djeluje kao profesor gitare na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Pored pedagoškog angažmana, ažurno se zalaže za promociju i afirmaciju lautističke i rane renesansne muzike.

 

Večer renesansnog zvuka uz primjese ranobaroknih tendencija činit će djela autora neuobičajenih za koncertni repertoar glavnog grada BiH. Vrstan interpretator, koji će se predstaviti kompozicijama Kralja Ričarda Lavlje Srce, H. Judenköniga, V. Capirole, L. de Narváeza, A. le Roya, G. Z. Romana, J. H. Kapsbergera, A. Piccininia, R. de Viséea, S. L. Weissa, te spokojna, dirljiva i senzibilna zvučnost renesansnog instrumenta dovoljan su razlog za posjetu nesvakidašnjem muzičkom događaju!

 

Ulaz na koncert je besplatan! Dobrodošli!


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.