x

Nekada največi tržni centar na svijetu, danas izgleda jezivo!

U ovom tržnom centru nekada je bilo zaposleno čak 5000 radnika i bio je glavno mjesto za izlaske, odlazak u bioskop i popodnevne šetnje.

Tržni cental ``Rendal park mol`` izgrađen je daleke 1976. godine u Ohaju. Tada je bio najveći tržni centar na svijetu! Ipak, recesija ga je dovela do zatvaranja nekoliko decenija kasnije, a poslije 15 godina od zatvaranja biće porušen.

 

Ipak, unutrašnjost ovog tržnog centra zanimljiva je fotografima zbog svog postapokaliptičnog izgleda. Nekadašnji simbol američkog potrošačkog društva danas izgleda jezivo i neprepoznatljivo.

 

U njemu se mogu vidjeti razbijena stakla na izlozima, pokvarene pokretne stepenice, izlomljen namještaj i tona višedecenijske prašine i prljavštine.

 

U ovom tržnom centru nekada je bilo zaposleno čak 5000 radnika i bio je glavno mjesto za izlaske, odlazak u bioskop i popodnevne šetnje.

 

Sada već zastarjeli bioskop i štandovi brze hrane potpuno su neupotrebljivi i uništeni. Interesantno je zamisliti da je ovo mjesto nekada vrvilo od ljudi.

 

Uslijed recesije 2009, na ovaj tržni centar, kao i na mnoge druge širom Amerike, stavljen je katanac, a u njega niko od tada nije želio da ulaže.

 

Iako živimo u eri ogromnih tržnih centara, hipermarketa i 3d bioskopa, za ovaj tržni centar nije bilo interesovanja, jer u mjestu u kom se nalazi živi samo oko 1000 ljudi.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.