x

Neno odbio ponudu da snima album za tursko tržište !

Prošle sedmice Neno Murić je imao uspješne nastupe u Turskoj. Koncert u okviru ramazanskih večeri dešavao sa na jednom od istanbulskih trgova i pratilo je preko 5 000 ljudi. Pored Murića ovdje su nastupili umjetnici i KUD iz Goražda. Ova ne baš tako mala grupa je oduševila tursku javnost pa je Neno dobio poziv da se pojavi kao gost poznate tamošnje televizije Tek Tumeli. U programu koji je trajao više od 2 sata naš pjevač je pokazao svoj raskošni talenat, otpjevavši prvo svoje pjesme, zatim sevdalinke, a na kraju turske hitove koji su prisutne ostavili bez daha. Plesali su i pjevali sa njim i oduševljeno priznali da je do sada bio ovo najbolji nastup nekog pjevača koji dolazi sa naših prostora. 

Nedugo nakon što je emisija završena, a emitovala se uživo, Neno je dobio poziv da razgovara sa jednom producentskom kućom iz Istanbula oko snimanja albuma za tursko tržište. Oduševljeni njegovom pjesmom ``Stope da ti ljubim`` predložili su da prvo nju prevedu i da je Neno predstavi kao singl. Pjevač nam je rekao da je oduševljen ponudom, ali da ipak ne želi da gradi karijeru na dva kolosijeka i da neće prihvatiti ovu saradnju. U Sarajevu je student pete godine na Filozofskom fakultetu, ali i pjevač čija karijera ide uzlaznom putanjom, pa ne bi želio da rizikuje i sve ovo što trenutno posjeduje ostavi po strani zarad novog početka u Turskoj. Zanimljiva je bila scena kada je voditelj emisije Nenu obasuo laticama ruže, pokazavši na taj način da poštuje njegovu interpretaciju.

Nekoliko dana trajalo je ovo putešestvije pa je Neno iskoristio slobodno vrijeme i obišao Muzej posvećen osvajanju Carigrada, zatim Prašumu usred Istanbula, čuveni Akvarijum, grandioznu džamiju Sultan Ahmed i bazare gdje je kupio sitnice za sebe i prijatelje.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.