Neodoljiv ukus KREMPITE: Jednostavno se pravi!
Ovaj lagani kolač, mnogima je omiljena poslastica.
SASTOJCI
Za kore
6 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
6 kašika brašna
Fil
6 bjelanaca
19 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
I još
šećer u prahu za posipanje
PRIPREMA
1. Umutite varjačom 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja, 1,5 kašikom mlijeka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni. Postupak ponovite još jednom (dobićete dvije kore).
2. Dobro umutite bjelanca sa 15 kašika šećera. Vodu zakuvajte s preostalim šećerom, pa ukuvajte puding od vanile i miješajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, dodajte polako u umućena bjelanca uz lagano miješanje, sve dok se masa lijepo ne sjedini.
3. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa kolač stavite u frižider. Pospite ga šećerom u prahu i sijecite na kocke.
Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.