x

Neodoljiv ukus KREMPITE: Jednostavno se pravi!

Ovaj lagani kolač, mnogima je omiljena poslastica.

SASTOJCI

 

Za kore

 

6 žumanaca

6 kašika šećera

3 kašike ulja

3 kašike mlijeka

6 kašika brašna

 

Fil

 

6 bjelanaca

19 kašika šećera

4 kesice pudinga od vanile

1 l vode

 

I još

šećer u prahu za posipanje

 

PRIPREMA

 

1. Umutite varjačom 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja, 1,5 kašikom mlijeka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni. Postupak ponovite još jednom (dobićete dvije kore).

 

2. Dobro umutite bjelanca sa 15 kašika šećera. Vodu zakuvajte s preostalim šećerom, pa ukuvajte puding od vanile i miješajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, dodajte polako u umućena bjelanca uz lagano miješanje, sve dok se masa lijepo ne sjedini.

 

3. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa kolač stavite u frižider. Pospite ga šećerom u prahu i sijecite na kocke.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.