x

Neodoljive lokne: Najbolji savjeti za uvijanje kose figarom!

Uz ove savjete vaša frizura će biti besprjekorna i fenomenalna.

Potrebno je mnogo vremena da usavršite umjetnost talasaste kose, a mnogobrojni činioci utiču na krajnji rezultat vaše frizure: vrijeme, koje preparate za stilizovanje i zaštitu od toplote koristite, kada ste posljednji put oprali kosu, tip vaše kose. 

 

Tehnika uvijanja kose je veoma bitna. Ako ste samo koristili i uvrtali kosu na desno potpuno će izgledati drugačije nego ako ste ukovrdžali kosu okretanjem figara u suprotnom smjeru ili ako ste naizmjenično uvrtali kosu na lijevu i desnu stranu. 

 

Uvijanje kose u lijevu i desnu stranu 

 

Ako ste nekada gledali tutorijale na Youtubu, vjerovatno ste primijetili da svi stilisti preporučuju da podjednako uvijate kosu na lijevu, kao i na desnu stranu. 

 

“Uvijanje kose korišćenjem naizmjeničnih obrazaca omogućava kosi da se kreće u različitim pravicima obezbjeđujući joj prirodan i razbarušen izgled.”, objašnjava Pol Perez, stilista za kosu iz Los Anđelesa. 

 

Držanje pegle za kosu ili figara vertikalno 

 

Prije nego što zamotate pramenove kose oko zagrijanog figara ili pegle, provierite kako ih držite. Ako ih držite vertikalno postići ćete opušten, gotovo prirodan izgled. 

 

“Uvijanje kose dok držite figara vertikalno stvara olabavljene, nonšalantne talase i više kežual look.”, objašnjava Perez. 

 

Držanje pegle horizontalno 

 

Ako želite frizuru koja podsjeća na glamur Holivuda sa početka prošlog vijeka ili na glumice sa crvenog tepiha, onda prilikom kovrdžanja kose, figaro ili peglu držite horizontalno. 

 

“Uvijanje kose sa horizontalnim položajem figara stvara talase koji podsjećaju na slovo S, koji vam pružaju glamurozniji i svečaniji izgled.”, dodaje Perez. 

 

Greške koje bi trebalo da izbjegavate 

 

Naizmenično kovrždanje kose u lijevu i desnu stranu je potpuno u redu, ali pazite da krajnji rezultat ne bude frizura sa jednom stranom glave u jednom smjeru lokni, a druga u suprotnim talasima. Ovakva nedosljednost će potpuno uništiti vašu frizuru I izgled. 

 

Obratite pažnju i na temperaturu figara ili pegle. Trebalo bi da bude dovoljno zagrijana kako bi od vaš kose pravila talase, ali ne previše vruća, da vam ne bi previše oštetila kosu.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.