x

Neprijatelj vitke linije je uhvaćen! 5 ``zamki`` zbog kojih se prejedamo!

Najnormalnije jedete, godi vam hrana i samo u jednom trenutku shvatite da ste se itekako prejeli? Vjerojatno nema čovjeka kojemu se nije dogodilo da i potpuno sit nastavi jesti, a nova otkrića daju nam do znanja da na prejedanje utječu i faktori koje vjerojatno nikada niste uzeli u obzir.

Doznajte kojih je to pet (ne)važnih stinica zbog koji se prejedamo…

 

1. Žanr filma koji gledate

Koliko ćete grickati u kinu ili doma pred TV-om ovisi i o tome koji žanr filma gledate, otkrila su istraživanja. Puno su veće šanse da ćete pretjerati s kokicama gledate li dirljivu romantičnu dramu, akcijski ili avanturistički film nego kad gledate komediju. To je zato jer smo skloni jesti u ritmu koji odgovara ritmu filma, piše Zadovoljna.

 

2. Zdrave grickalice

Jedu li se umjereno, zdrave grickalice ne debljaju, ali baš zbog riječi ‘zdrave’ ljudi su skloni pretjerati s njima, a dobro je poznato da je umjerenost u svemu ključ zdravlja i fit linije. Jedna proteinska pločica bit će dovoljna da se zasladite i povratite energiju.

 

3. Osobnost

Neurotični ljudi jedu više jer se tako lakše nose s negativnim osjećajima, zaključak je švedske studije. Također, ekstrovertirani ljudi češće jedu vani, primjerice u restoranima brze hrane, nego introvertirani ljudi zbog čega unose i više masnoća, kalorija i šećera.

 

4. Mobitel

Korištenje mobitela tijekom jela nije samo nepristojno nego nam i stvara manji osjećaj sitosti. Britansko istraživanje otkrilo je da ljudi koji koriste mobitel dok jedu, bilo da surfaju po internetu, igraju igricu ili razgovaraju s nekim, pojedu 69 posto više grickalica tijekom ostatka dana od ljudi koji su odložili mobitel dok su jeli.

 

5. Hrana u obliku životinja i s ljudskim licima

Kada vidimo antropomorfiziranu hranu (na primjer, keksi u obliku životinje ili s ljudskim licem), veće su šanse da će nam samokontrola oslabjeti i da ćemo pojesti tu hranu. Ipak, nije još sasvim jasno zbog čega nas hrana koja ‘oživi’ toliko privlači.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.