x

Nesreća ujedinila i mrske rivale!

U španskom gradu Cambrilsu sinoć je izvršen teroristički napad, a povrijeđeno je sedam osoba.

U gradiću koji je udaljen 120 kilometara od Barcelone ubijeno je pet napadača. Teroristi su se vozili u kombiju i imali su eksploziv na pojasevima koje su nosili. 

 

Kombi se pojavio na šetalištu i počeo je gaziti prolaznike, baš kao što se ranije dogodilo u Barceloni. Policija je u pucnjavi usmrtila četvoricu terorista, peti je naknadno ubijen kada je krenuo nožem napadati ljude.

 

Slavne sportske ličnosti, te veliki sportski klubovi, posebno u Španiji, oglasili su se povodom napada koji se desio protekle večeri.

 

``Zastrašujuće vijesti iz Barcelone. Sva podrška i solidarnost s porodicama i prijateljima žrtava``, kazao je Cristiano Ronaldo, nogometaš Real Madrida. 

 

Slične poruke ostavili su i njegovi saigrači Gareth Bale i Sergio Ramosw, koji traže prestanak terorizma. Real Madrid je u svom saopštenju izrazio žal zbog incidenta i izrazio suosjećanje sa žrtvama napada.

 

Lionel Messi, prva violina Barcelone, na Instagrau je uz fotografiju ostavio poruku. Podršku su dali i Luis Suarez, Ronaldinho, Andres Iniesta, Barcelona, Pep Guardiola, Gary Lineker, Rafael Nadal...

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.