x

Nestala 12-godišnja Enisa Basić iz Sarajeva, majka tvrdi da je oteta!

Dvanestogodišnja djevojčica Enisa Basić iz Sarajeva nestala je prije dva dana nakon što se udaljila u nepoznatom pravcu iz ulice Logavina. Policija intenzivno traga za njom. Enisina majka Emira prijavila je nestanak kćerke sarajevskoj policiji 17. novembra oko 22:00 sata. 

Kako nam je kazala, Enisa je prije izlaska iz kuće na sebi imala suknju, hidžab i patike. Njih dvije su se, priča nam majka, sutra trebale vratiti u Njemačku gdje žive proteklih nekoliko godina.

 

Majka Emira tvrdi kako je Enisu ``oteo muškarac`` koji je, kako kaže, već od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

 

``Njegova supruga mi je slala poruke kako on hoće oženiti moju Enisu. Išla sam im s policijom na vrata, ali nikog nema i ne znam gdje su. Ja ću u potragu uključiti Interpol i FUP jer sarajevska policija ne može djelovati izvan kantona. Neka mi vrate moje dijete, ona ima samo 12 godina``, naglasila je majka Emira.

 

Iz MUP-a KS su nam samo kratko potvrdili Enisin nestanak.

 

``Zaprimili smo prijavu i intenzivno poduzimamo sve zakonske radnje kako bismo pronašli djevojčicu``, kazali su nam iz MUP-a KS.

 

Enisina majka moli sve da bilo kakve informacije o njenoj kćerki prijave najbližoj policijskoj stanici.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.