x

Neuropsihijatar otkriva šta se desilo sa 19-godišnjim mladićem, pa je ubio majku i oca!

Dan nakon što su supružnici Šunjerga sahranjeni na mjesnom groblju, a pet dana nakon što su okrutno ubijeni, u mjestu je zavladala potpuna šutnja. Tek sada do izražaja dolaze šok i nevjerica. Što je navelo Tina Šunjergu (19), sina jedinca, da ubije svoje roditelje u Čistoj Velikoj? To je pitanje na koji svi traže odgovor.  

- Ovakva bešćutnost i proračunatost kod pripremanja ubojstva, likvidiranja oba roditelja i nakon toga odlazak na jednu feštu je zbilja nešto što djeluje monstruozno - rekao je za RTL Danas neuropsihijatar prof.dr. Ivan Urlić.  

 

Niko ne može shvatiti što je bio okidač za stravično dvostruko ubojstvo. Rodbina pretpostavlja da je u pitanju droga koja razornije djeluje na psihu i od kokaina i od heroina.

 

- Ja sam imao slučajeva da nakon 24 sata, ne mislim na ovaj slučaj nego na druge, da se počinitelj uopće ne sjeća što je napravio, a sve je to bilo pod utjecajem narkotika - kazao je za RTL Danas objašnjava bivši policijski kriminalist za narkotike Antun Novoselović.

 

Odgovore bi moglo dati psihijatrijsko vještačenje

 

I kriminalisti i psihijatri ključnim drže psihijatrijsko vještačenje koje će proći kako bi se utvrdilo jesu li postojale i nekakve predispozicije u smislu da je taj momak već ranije u mlađoj dobi pokazivao neke znake preosjetljivosti ili je prošao neke traume koje su ostavile vidnoga traga ili se polako razvijala jedna duševna bolest. 

 

I preneraženi susjedi i bolom shrvana rodbina o tome ne znaju više.  

 

Bez obzira na uzroke, poznati neuropsihijatar smatra da Tinu Šunjergi treba stručna pomoć čak kako bi došao i do grižnje savjesti.

 

Policija `češlja` društvo s kojima se Tin Šunjerga družio

 

Inače, policija detaljno “pročešljava” mračni milje dijela vodičke i šibenske mladeži, društva u kojem se 19-godišnji ubojica iz Čiste Velike kretao, s njima išao u teretanu, drogirao se, a od nekih i kupovao drogu, javlja Večernji list. Razgovarali su prvo sa svim sudionicima tuluma u Gaćelezima, na kojem je Tin Šunjerga bio nakon ubojstva, a otkako su riješili ovaj dvostruki zločin, bave se njegovim društvom, prijateljima, dilerima, kontaktima s Facebooka i mobitela. 

 

– Što se tiče kaznenog djela teškog dvostrukog ubojstva, policija je svoj posao obavila. Ali, ako mi u bilo kojem kriminalističkom istraživanju dođemo do saznanja o nekoj inkriminirajućoj radnji, normalno da dalje radimo. Nastavljamo istraživati po svim obavijestima koje imamo za svako kazneno djelo pa tako i ona do kojih smo došli istragom teškog dvostrukog ubojstva. To su zadaci policije – kazala je Kosor Večernjem listu.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.