x

Neustrašiva Zvezda skinula krunu ``Kralju``

Košarkaši Crvene zvezde u odličnoj utakmici u Pioniru savladali su španskog velikana Real Madrid u 14. kolu Evrolige.

Crveno-bijeli su od samog početka ozbiljno pristupili meču, kako to i zahtijeva ovakva utakmica, te na kraju slavili rezultatom 82:70.

 

Izabranici Dejana Radonjića su, rezultatski gledano, najteži posao imali u prvoj četvrtini koju su uspjeli da riješe u svoju korist sa pola koša prednosti – 20:19.

 

Početkom druge dionice crveno-bijeli dolaze do +3, ali Real ubrzo prelazi u vođstvo, ali samo na kratko, jer Zvezda onda počinje da igra još bolju odbranu, a i u napadu je mnogo efikasnija. Bilo je to ujedno posljednje vođstvo koje je madridski klub imao na meču. U drugom dijelu utakmice najveću prednost koju je regionalni šampion imao iznosio je 10 poena, a sve što su ``Kraljevi`` uspjeli jested a smanje na -8 do kraja poluvremena.

 

Nije Zvezda posustajala ni u trećoj dionici. Madiđani su u nekoliko navrata zaprijetili da bi mogli da se vrate u meč i dolazili na tri poena zaostatka, ali su crveno-bijeli brzo odgovarali te u posljednji period ušli sa 11 poena prednosti.

 

Zvezda odlično otvara posljednju dionicu. Poslije trojke Simonovića, uz faul nakon kontranapada koš daje i Gudurić. Sve što je trebalo jested a se igrači Zvezde ne opuste, a to su i uradili. Pred sam kraj sjajni Simonović vezuje pet poena i donosi Zvezdi najveću prednost u toku meča 80-73. Do kraja su Madiđani samo uspjeli da ublaže poraz – 82:70.

 

Najbolji u redovima pobjednika bio je odlični Marko Simonović sa 20 poena, 12 je dodao Gudurić uz 3 skoka, a po 11 su postigli Jović i Kuzmić. Kod Madriđana Tejlor je zablistao sa 25 poena i 7 trojki, a Ljulj je dodao 12 poena.

 

U narednom kolu 29. decembra u Beograd stiže prvak Evrope CSKA.

 

Ovo je Zvezdi šesta pobjeda u dosadašnjem dijelu Evrolige uz osam poraza, pa je napredovala do devetog mjesta.

 

Sa druge strane, Real Madrid je zabilježio peti poraz i ostao na devet pobjeda i pao je na četvrto mjesto.

 

Izvor: Nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.