x

Neven Spahija novi pomoćni trener Atlanta Hawksa!

Hrvatski košarkaški trener Neven Spahija od sljedeće će sezone biti dio stručnog štaba NBA ekipe Atlanta Hawks. Nakon bogate europske karijere, Spahija će preseliti “preko bare” gdje će imati ulogu pomoćnog trenera.

Spahija seli u NBA ligu nakon ne pretjerano uspješne epizode s Cibonom, na čiju je klupu zasjeo u ljeto prošle godine, ali je u decembrom zbog brojnih europskih poraza odlučio napustiti ekipu u kojoj je i započeo svoju trenersku karijeru 2000. godine.

 

“Neven je jedan od najuspješnijih trenera u Europi i oduševljeni smo što nam se pridružio”, izjavio je glavni trener Hawksa, Mike Budenholzer. “Mi kao klub imamo veliko poštovanje prema međunarodnoj košarci te ćemo sigurno uvelike napredovati zbog njegovog bogatog iskustva i drugačije perspektive.”

 

U karijeri je Spahija trenirao nekoliko velikih timova poput Maccabija, Tau Ceramice i Fenerbahčea, a može se pohvaliti da je osvojio naslov državnog prvaka u šest različitih zemalja. S NBA ligom ima dodir od prije jer je kao prijatelj R.C. Buforda (generalni menadžer Spursa) i Gregga Popovicha nekoliko puta gostovao u San Antoniju, gdje je i upoznao Budenholzera, koji je bio Popovichev pomoćnik prije nego je preuzeo klupu Hawksa.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.