x

Neviđeni mečevi:Održan bokserski turnir ``Braća Kadić`` !

U subotu, 08. septembra sa početkom u 18:00 sati, održan je deseti međunarodni memorijalni turnir ``Braća Kadić``. Spektakl je bio rezervisan u dvorani ``Ramiz Salčin`` - Mojmilo, a i ove godine nije izostalo prisustvo nekoliko evropskih zemalja. Mnoštvo učesnika bio je odličan pokazatelj da će biti kvalitetnih i uzavrelih mečeva.

Tradicionalni turnir posvećen je istaknutim bosanskohercegovačkim bokserima Fikretu Kadiću i njegovom bratu Safetu, koji su 1992. dali živote u odbrani Sarajeva. Fikret Kadić bio je član Bokserskog kluba Željezničar, prvak i reprezentativac bivše SFRJ te višestruki osvajač međunarodnih turnira.

Ove godine na turniru smo mogli vidjeti oko 50 eminentnih bokserskih imena iz nekoliko evropskih zemalja, kao što su borci iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske, Njemačke, Italije i Rusije. Naravno ovakvom skupu nikako nisu smjeli izostati najbolji bokserski reprezentativci Bosne i Hercegovine, koji su u dvorani imali najjaču podršku. 
Turnir je završen proglašenjem najboljeg boksera, najboljeg tehničara, najborbenijeg para i najmlađeg takmičara.

Pored BK “Ilidža” na turniri su nastupili bokseri BK “Sarajevo”, BK “Braća Kadić”, Klub borilačkih sportova “Gladijator”, ali i klubovi koji su došli iz cijele Bosne i Hercegovine.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.