x

Nevjerovatna rijetkost: Rodila je identične trojke, a oduševiće vas kako ih razlikuje!

Nakon šest sedmica na intenzivnoj njezi, majka i bebe Roman, Roko i Rohan konačno su došli kući i nastavili da doživljavaju iznenađenja. Nekoliko puta su majci rekli da su njene bebe potpuno iste i ona je poslala DNK na analizu i dobila rezultate da su one genetski identične. Šanse da se trojke rode identične su 200:1.

Srećom za njihovu 23-godišnju majku ove sličnosti se smanjuju sa 10 mjeseci i ona će moći da ih razlikuje. Ona je rekla da joj je ponekad bilo jako teško da ih razlikuje kada su bili novorođenčad, često se dešavalo da ne zna ko je ko. 

 

Svi imaju mladeže između obrva, ali Roman ima malo tamniji ten od ostalih, dok je Roan dobio mladež i na nozi.

 

Kada su bili u bolnici doktori su rekli da bebe nisu identične, ali kada su došli kući ljudi nisu mogli da ih razlikuju. Prema fondaciji ``Multiple Births Foundation``, jedini način da se utvrdi da li su trojke identične je preko određivanja zigocita, odnosno DNK analize. Ovo su najmlađe identične trojke od samo nekoliko njih koliko ih ima u Velikoj Britaniji. 

 

- Bila sam iznenađena jer nisam očekivala da budu identične, ali onda sam postala jedina koja može lako da ih razlikuje - rekla je majka.

 

Majka pod imenom Alen iz Liverpula već ima četvorogodišnju kćerku koja se zove Indijana. Ona je tek u devetoj sedmici trudnoće saznala da očekuje trojke i to nakon pregleda zbog jakih glavobolja i mučnina koje je imala.

 

- Nisam mogla da povjerujem ni da će biti blizanci, a kamo li trojke. Takvog nečega nije bilo u našoj porodici - rekla je majka. 

 

Ljekari iz Liverpoola su carskim rezom izvadili bebe u 31. sedmici trudnoće, a bebe sa sada dobro, napredne i nalaze se kod kuće. Majka kaže da su već počele da pokazuju svoje ličnosti i karakteristike koje su različite za svaku od njih. Mama kaže da je Roko opušten, ali da ponekad može da bude i brzoplet, dok se Roman obično stalno žali i neće ništa da dijeli sa braćom.

 

Indijana ih voli i nije nimalo ljubomorna.

 

- Ponekad mi je malo žao nje kad pomislim kakvo će joj biti odrastanje uz trojicu braće - kaže majka. 

 

Na ove trojke ode više od 130 pelena sedmično i četiri pakovanja maramica. 

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.