x

Nevjerovatni beauty trikovi koje možete napraviti pomoću kašike!

Vjerovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju nevjerovatna beauty pomagala. Jedno od njih je i obična kašika za supu. Saznajte što sve možete učiniti s ovim besplatnim multifunkcionalnim kozmetičkim rekvizitom.

Protiv podočnjaka

 

Dvije kašike stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji dio naslonite na oči i podočnjake te ih ostavite tako jedan minut. Postupak ponovite po potrebi. Kašike djeluju kao hladna obloga protiv otečenih očiju i podočnjaka. 

 

Kao uvijač trepavica

 

Kašiku naslonite na donju ivicu oka tako da je dno kašike okrenuto prema spolja. Zatvorite oči te kašiku postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi, a onda maknite kašiku.

 

Protiv mrlja od maskare

 

Prije nego započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto prema spolja. Maskarom počešljajte trepavice. Kašika će sprijećiti preslikavanje maskare na kožu.

 

Za savršeni oblik obrva

 

Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto prema spolja te je namjestite tako da savršeno prati donju ivicu obrve. Sijenku nanesite na kist te kistom lagano osjenčajte obrve. Kašika djeluje poput šablona, te će zadržati savršen oblik obrve.

 

Za savršeno nanošenje rumenila

 

Ako niste sigurni gdje tačno nanijeti rumenilo na jagodičnu kost upotrijebite trik sa kašikom. Naslonite kašiku na jagodicu te se nasmijte. Kašika mora tačno sjesti u ispupčeni dio lica. Pritisnite kašiku, pa je maknite. Na mjesto na koje je dno kašike ``sjelo`` nanosite rumenilo.

 

Protiv mrlja od laka za nokte

 

Kašiku stavite ispod nokta te nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Kašika će spriječiti nastajanje mrlja od laka na koži.

 

Protiv bubuljica

 

Toplu vodu natočite u šolju, ali pazite da ne bude prevruća. U šolju stavite kašiku te je ostavite da se zagrije. Toplu kašiku naslonite na bubuljicu na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi te ponovite postupak. Topla kašika će smiriti upaljeno mjesto i time ubrzati oporavak.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.