x

Nevrijeme u Sloveniji i dijelovima Hrvatske: Vjetar čupao drveće, uz kišu padao i grad!

Nevrijeme koje je danas pogodilo Sloveniju uzrokovalo je velike probleme, vjetar je lomio drveće, nosio krovove, a određeni putevi na jugu zemlje su zatvoreni. U poslijepodnevnim satima slična situacija zabilježena je i u dijelovima Hrvatske - u Zagorju i Istri.

Prethodno je u slovenskom Kranju vjetar odnio krov na jednoj kući, a dio krova je pao na parkirani automobil. U Mariboru je jak vjetar lomio drveće, a u mnogim mjestima je pričinjena manja materijalna šteta, prenose lokalni mediji.

 

Državne službe očekuju da će tokom dana otkloniti sve kvarove i štete koje je nevrijeme prouzrokovalo. 

 

Jutarnji list piše da se nevrijeme premjestilo ka Hrvatskoj. Tamošnji hidrometeorološki zavod je izdao upozorenja, a navodi se da su moguće i poplave.

 

Preko društvenih mreža fotografije tamnog neba, ali i grada objavljivali su građani iz Istre i Zagorja, u čijim je dijelovima padao grad veličine lješnjaka. Naročito je dramatično bilo u Novigradu, gdje se prema fotografiji objavljenoj na IstraMetu vidi kako su oblaci u potpunosti zatamnili nebo, tako da se činilo kao da je pala noć.

 

U Poreču i okolini letjele su reklame, stolice, crjepovi, stolovi, suncobrani. tende, kontejneri i kante za smeće, a borove iglice, granje i lišće začepili su rešetke kanalizacije. Zbog toga su određeni dijelovi grada neko vrijeme doslovno plivali, a više je vozila, mahom starijih godišta, ostalo zarobljeno u kišnim jezerima, javlja Jutarnji list.

(Srna)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.