x

Newcastle izazvao Unitedovu reakciju, Ibra se vratio!

Manchester United je s 4:1 deklasirali Newcastle u susretu 12. kola engleske Premier lige.

Poveo je Newcastle na Old Traffordu kada je Gayle u 14. minuti pronašao put do mreže Davida De Gee i činilo se da bi United, koji ponekad tako teško postiže golove, mogao da novim kiksom zaboravi na titulu.

 

Ipak, stigao je sjajan odgovor momčadi Josea Mourinha, koja je u završnih osam minuta prvog dijela došla do potpunog preokreta, te je na odmor otišla s 2:1.

 

Prvo je Martial glavom na ubačaj Pogbe poravnao na 1:1, a u posljednjim sekundama prvog poluvremena Smalling na asistenciju Younga pogađa za 2:1.

 

Do 54. minute vladala je kakva-takva neizvjesnost na Tetaru snova, a onda Pogba donosi sigurnih 3:1, da bi nakon male golgeterske krize u 70. zabio i Lukaku za konačnih 4:1.

 

Ovaj meč također će pamtiti i Zlatan Ibrahimović, koji se nakon dugo vremena vratio na teren. Ušao je umjesto Martiala u 77. minuti i sada će Mou imati više izbora u napadu. 

 

Poslije 12 kola United je drugi s 26 bodova, City je na plus osam, Chelsea na minus jedan na trećem mjestu. Blizu su i Tottenham, Liverpool i Arsenal, što nam garantuje ludnicu u ostatku prvenstva. Newcastle je pak 11. sa skromnih 14 bodova, s tim da im je ovo treći uzastopni poraz u ligi.

 

Premier liga, 12. kolo:

 

Manchester Utd - Newcastle 4:1 (Martial 37, Smalling 45, Pogba 54, Lukaku 70/ Gayle 14).

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.