x

Nextbike BiH slavi prvi rođendan: Ovog ljeta bicikli stižu i u Tuzlu!

Sistem gradskih bicikala, Nextbike, koji je prije tačno godinu dana zaživio u Sarajevu, jučer je proslavio svoj prvi rođendan. Tim povodom je u Hotelu Bristol održana konferencija u okviru koje su uručene zahvalnice sponzorima i partnerima koji su podržali ovaj projekat te najavljene aktivnosti za tekuću godinu.

Nakon veoma uspješne prve godine poslovanja, iz Nextbike-a najavljuju otvaranje još jedne stanice u Sarajevu koja će biti postavljena na Trgu Oslobođenja (Općina Stari Grad). 

 

Također, Nextbike najavljuje širenje sistema i u drugim gradovima, među kojima je prva Tuzla. Projekat u Tuzli se već privodi kraju, a postavka bicikala se očekuje već u toku mjeseca jula. 

 

Uspostava sistema bicikala u Tuzli finansijski je pomognuta od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH te Addiko banke i haloo mobilne mreže, dok su lokacije za postavku stanica omogućili Grad Tuzla i Bingo TC.

 

Inicijativa za uspostavljanje Nextbike sistema u Sarajevu pokrenuta je prije tačno godinu dana od strane kompanije Supermarket doo, licenciranog Nextbike partnera za BiH.

 

Nextbike tim je u prvoj godini dana uspio okupiti porodicu od preko 1.700 zadovoljnih korisnika te preko 5.000 registrovanih članova. U prethodnih godinu dana ostvareno je skoro 30.000 najmova, a na biciklima je pređeno gotovo 70.000 kilometara.

 

“Više od navedenih statistika raduje nas pozitvina energija koja se stvorila oko cijelog projekta, kao i podrška građana i cjelokupne javnosti koju imamo od samog početka. Želimo se zahvaliti svim našim partnerima i sponzorima koji su na bilo koji način doprinijeli uspostavljanju Nextbike sistema u BiH, a posebno se zahvaljujemo našim korisnicima koji poštuju pravila korištenja bicikala i svakodnevno uživaju u vožnji. Nadamo se da će Nextbike, osim u Tuzlu, uskoro stići u druge bh. gradove čiji će građani također imati mogućnost korištenja ovog oblika prijevoza” – izjavio je direktor Nextbike-a Ahmed Ćerimović.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.