x

Neymar najskuplji na svijetu, jedan bh. igrač u TOP 100!

CIES je tradicionalno na početku nove godine objavio listu od 100 najvrijednijih fudblera svijeta u ovom trenutku.

Nakon dugog proučavanja CIES je objavio konačnu listu najskupljih igrača svijeta u ovom trenutku. Po prvi put lider na ovoj listi je brazilski fudbaler Neymar koji je prestigao Lionela Messija. Najveće iznenađenje je što Cristiano Ronaldo nije u TOP 3, već je tek na sedmoj poziciji.

 

CIES navodi da Neymar u ovom trenutku vrijedi nevjerovatnih 246,8 miliona eura, do je Messi daleko iza sa 170,5 miliona eura. Treće mjesto zauzima Paul Pogba čija vrijednost se procjenjuje na 155,3 miliona eura. Francuz je na prošloj listi bio tek na desetom mjestu.

 

Četvrto mjesto i ovaj put drži Antoine Griezmann koji je 30 miliona skuplji nego na prošloj listi (150 miliona eura). Peti je Luis Suarez sa pet miliona manje od Griezmanna, dok je šesti Harry Kane.

 

Veliko iznenađenje je da je Cristiano Ronaldo tek na sedmom mjestu, a CIES vjeruje da on vrijede 126,5 miliona eura. Iako je u prošlog godini osvojio sve što se moglo osvojiti na kraju je doživio veliki pad na ovoj listi. U TOP 10 još su Dybala, Dele Alli i Eden Hazard.

 

Što se tiče bh. fudbalera svoje mjesto u najskupljih 100 našao je samo jedan igrač. To je Miralem Pjanić, a prema CIES-u on trenutno vrijedi 52,5 miliona eura i nalazi se na 50. mjestu.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.