x

Neymar ove sedmice na ljekarskom pregledu u PSG-u!

Brazilski reprezentativac Neymar je prema pisanju engleskih i španskih medija definitivno odlučio napustiti Barcelonu i preći u PSG, a na ljekarskom pregledu u francuskom klubu će se pojaviti ove sedmice.

Neymar je već postigao dogovor s PSG-om te se pozdravio sa saigračima iz Barcelone, ali i igračima ljutog rivala Real Madrida u čiju je svlačionicu ušao nakon prijateljske utakmice odigrane u SAD-u u okviru International Champions Cupa.

 

Brazilac se nije vratio u Španiju s ostatkom Barcine ekipe iz Miamija te će otputovati u Kinu kako bi ispunio sponzorske obaveze. Također, otputovat će u Katar, gdje će se sastati s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem.

 

Katarske novine Al Watan pišu da će 25-godišnji nogometaš obaviti ljekarski pregled u medicinskom centru Aspetar.

 

Barcelona će dobiti rekordnih 222 miliona eura odštete za Neymara, međutim, igrač će navodno sam uplatiti novac za svoj transfer zahvaljujući Qatar Sports Investmenta, grupe koja posjeduje PSG. 

 

Preciznije, ova grupa će isplatiti Neymaru više od 300 miliona eura zbog toga što će biti ambasador Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

 

Na ovaj način će PSG izbjeći UEFA-ino pravilo o Finansijskom fair playu, jer se tehnički radi o novcu iz Brazilčevog džepa.

 

Međutim, La Liga namjerava prijaviti PSG UEFA-i jer njeni čelnici smatraju da nema načina za sakupljanje novca za Neymarov transfer bez kršenja pomenutog pravila.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.