x

Nezaboravno nedjeljno druženje sa Memom !

Slikar Sulejman Haljevac Memo u nedjelju, 29. jula, u sklopu projekta “Djeci s ljubavlju by Memo” na platou ispred BBI centra u Sarajevu priredit će slikarski performans kakav  još nije organiziran u zemljama regije, a trajat će punih 12 sati.
Plan je da na 10 metara dugom platnu, širine dva metra u razdoblju od 6 do18 sati, bez prestanka, oslika vesele motive koji će u konačnici predstavljati mural kao dar Dječjem domu Bjelave. Mural će biti ponuđen na naknadno organiziranoj aukciji za velike privrednike u BiH.

“Ideju za ovaj mural dobio sam na koloniji u Grčkoj i odlučio sam tu sliku darovati djeci Doma Bjelave u Sarajevu. Mnogi žele pomoći djeci, a upravo ovaj mural, odnosno ovaj performans je jedan moj način da im pomognem”, kazao nam je Haljevac. 

Ova performansa je zasigurno nešto što do sada nije viđeno, a ova djeca su toga vrijedna i o njima se mora pričati.

“Niko na ovim prostorima nije napravio sliku od 20 kvadratnih metara za 12 sati, a još s tim korigirao100 dječjih crteža. Kažu da bih mogao ući u Guinnessovu knjigu rekorda i to me još više inspiriralo i dalo mi dodatnu motivaciju”, objašnjava Haljevac.

Gosti će pored djece biti i neke poznate osobe, za sudionike i prolaznike pripremljen je zabavni sadržaj, a za one najmlađe posjetitelje posebna iznenađenja.

Mnogi kažu da su ovo vremena financijske krize, no nekima, koji bi barem ponekad mogli pomoći, to je često isprika. Kada su djeca u pitanju, pomoći uvijek i trebamo i možemo. 

“Pripreme su već počele uvelike i u ateljeu se priprema za performans”, kaže Haljevac, nadajući se da će sve uspješno privesti kraju i da će djeci izvući osmijeh na lice. Općina Centar očekuje 8000 ljudi ovog dana, a ovaj svestrani umjetnik poziva sve ljude da dođu i podrže ga u njegovoj akciji za djecu.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.