x

Nezapamćeno nevrijeme u Srbiji: Grad razbijao prozore, sante leda plutale ulicama!

Na području Golupca jučer nešto prije 17 sati je pala velika količina grada koji je razbijao prozore na kućama i izloge. Mještani kažu da su po prestanku grada i kiše ulice bile poplavljene, pa je i saobraćaj bio potpuno obustavljen.

Nevrijeme je trajalo je oko 40 minuta, na ulicama su nekoliko sati poslije plutale sante leda, dok su se u bankama aktivirale sirene.

 

``Nebo je potpuno pocrnjelo, sivilo je okovalo grad, kad se od jednom srušilo sve. Ne pamtim da sam u svom životu vidio grad kao što je danas padao kod nas. Sve je izgledalo strašno, voda je odjednom počela da kulja sa brda i dostigla je visinu od dva metra`` ispričao je za Blic šokirani Bojan Pajkić, vlasnik kafića u Golupcu.

 

Saobraćaj je u prekidu, ali se stanje sada stabilizira. Vode ima još u centru grada pa se saobraćaj usmjerava zaobilaznim putem.

 

Protivgradna zaštita nije ni reagovala, jer se nevreme naglo obrušilo na ovu općinu.

 

``U ponedeljak ćemo formirati posebnu komisiju za procjenu štete, kako bi se utvrdilo koliko je grad oštetio usjeve``, izjavio je za ``Novosti`` načelnik Općinske uprave Golubac Vladica Buljubašić, koji je i član općinskog Štaba za vanredne situacije.

 

On je naveo da je najteža situacija u centru grada, odakle će pumpama morati da se crpi voda, naročito iz poslovnih objekata, jer je njih najviše u toj gradskoj zoni.

 

``Zgrada osnovne škole nije oštećena, ali, zbog predostrožnosti, odlučili smo da u ponedjeljak ne bude nastave``, rekao je Buljubašić.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.