x

Nihad Alibegović predstavio spot za pjesmu Nostalgija: Ovo vrijedi čuti, ali i vidjeti! (VIDEO)

Kada neko opstaje na estradi duži niz godina, te važi za jednog od najtraženijih pjevača regije, a da pri tome nema nijednu mrlju u karijeri, niti jedan naslov na osnovu skandaloznih poteza, još uz to ima kvalitetne pjesme, onda za takvu osobu samo možemo reći da joj ``skidamo kapu``. Jedan od rijetkih pjevača koji spada u tu kategoriju jeste Nihad Alibegović. On je nedavno u emisiji "Grand koktel" svojim fanovima promovisao novu pjesmu. "Nostalgija" je jedna od četiri numere koje mu je ponudio Slavko Stefanović Slavkoni. 

- U toj ljubavnoj pjesmi sam na prvo slušanje "vidio" uspjeh. Prelijepa priča koju sam kao pjevač odlično iznio, a Slavkoni je uz fantastičan aranžman napravio nešto neviđeno od pjesme. Tekst je radio Saša Rakić, čovjek koji će i ubuduće sigurno raditi za mene. To je početak neke nove saradnje - priča Nihad koji je nedavno ekranizirao "Nostalgiju".

 

- Scenario je jako zanimljiv. Dio spota snimljen je tokom noći u tramvaju. Preduzeće "Gras" mi je odobrilo tramvaj kojim sam mogao ja upravljati. Pjesma je urađena prije nego što je počeo voziti tramvaj "Nostalgija". Tako da je cijela priča upakovana na jedan lijep način. Inače, spot je radio Studio Gotiva - kaže Alibegović ističući kako je ova pjesma namijenjena svim generacijama.

 

Ovo će biti prvi u nizu njegovih singlova jer je i Nihad, kao i većina njegovih kolega, odustao od objavljivanja albuma. 

 

- Mislim da će to biti draže mojoj publici. Svaka tri-četiri mjeseca nova pjesma. Teško je u današnje vrijeme izdavati cijeli album. Iziskuje to dosta finansija, a s druge strane nemoguće je kvalitetno promovirati recimo svih osam pjesama koje se nađu na njemu. Da budem iskren... takvo je vrijeme u kojem ni jedan pjevač ne može ništa zaraditi od prodaje CD-a! Od toga niko od nas ne može živjeti. Tek kada dođe vrijeme da zažive autorska prava, da sve počne funkcionirati kako treba, da nema pirata kao danas, da se ne krade... onda će od albuma svaki pjevač imati koristi. Kada je riječ o tom dijelu, tu se zakon ne poštuje. Pjevači su prepušteni sami sebi - naglašava ovaj folker.

 

Express/Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.