x

Nije dobro kad se Barcelona naljuti!

Sjećate li se pobjede Alavesa na Nou Campu iz septembra 2016. godine? U Barceloni su je baš dobro zapamtili i jedva su čekali osvetu.


-= by Goals_online

U 22. kolu La Lige je aktuelni španski prvak gostovao ovoj ekipi na stadionu Mendizorrotza, gdje je slavio sa ubjedljivih 6:0 čime je Alavesu za neočekivani poraz sa starta sezone vratio `sa kamatama`.

 

Alaves je čak dobro stajao na terenu u prvom poluvremenu, imao je nekoliko prilika i da povede, ali je u 37. minuti bio početak njihovog kraja na današnjoj utakmici. Suarez je tada doveo Barcelonu u vodstvo od 1:0, da bi samo tri minute kasnije Neymar pogodio za rezultat prvog poluvremena.

 

Barcelona je treći gol postigla u 59. minuti kada je pogodio Messi, da bi u 63. Alexis nesretno savladao svog golmana za prednost Katalonaca od 4:0. Rakitić je dvije minute nakon toga pogodio za 5:0, da bi šesti gol postigao ponovo Suarez i to u 67. minuti. Barcelona je za osam minuta postigla četiri gola Alavesu, čime je nokautirala svog rivala.

 

Do kraja utakmice Barcelona je mogla postići još nekoliko golova, ali su Messi, Suarez, Neymar propustili nekoliko prilika i i mirno priveli posao kraju. Ono što je bacilo mrlju na njihovu pobjedu je vrlo teška povreda Aleixa Vidala iz 85. minute, koji je vjerovatno doživio lom noge i to u jednom naizgled sasvim običnom duelu.

 

Zanimljivo, Barcelona je ovom pobjedom izbila na prvo mjesto u La Ligi ali možda samo na nekoliko sati, jer Real Madrid svoj meč 22. kola igra večeras od 20:45 protiv Osasune. Kraljevski klub ima čak tri utakmice manje u odnosu na Barcelonu i trenutno je ipak dosta bliži osvajanju titule od svog najljućeg rivala.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.