x

Nije na prodaju: Džeko odbio bogatu ponudu iz Kine!

Bh. reprezentativac Edin Džeko izrastao je u jednog od najvažnijih igrača Rome nakon dolaska iz Manchester Cityja.

Džeko je prošle sezone bio najbolji strijelac Serije A sa 29 golova, te najbolji strijelac Rome sa sjajnih 39 golova. Iako je u prvoj sezoni bio neporepoznatljiv bh. napadač je pokazao u prošloj koliko vrijedi, te je izrastao u jednog od najvažnijih igrača rimskog kluba.

 

U medijima se prije nekoliko dana pojavila informacija da Džeku u januaru želi dovesti Bayern, ali kao rezervnu opciju za Roberta Lewandowskog. No, u startu je bilo jasno da od toga neće biti ništa, te da Džeko pod takvim okolnostima ne želi napuštati Vučicu. Ipak, kako prenosi Football Italia Bayern nije jedini klub koji želi bh. napadača.

 

Navodno, Roma je prije nekoliko dana dobila ponudu za Džeku od kineskog kluba čije ime nisu željeli da otkriju. Bogati vlasnici ovog kluba žele već u januaru da dovedu bh. napadača i ponudili su mu godišnju platu od čak 13 miliona eura. Ali, iz Rome su i ovaj put jasno dali do znanja svima da bh. napadač nije na prodaju, te su Monchi i Džeko zajedničkom porukom odbili da od toga neće biti ništa.

 

Džeko je ove sezone postigao deset golova uz dvije asistencije u svim takmičenjima u dresu Rome. Podsjećamo, ovaj 31-godišnji napadač u Romi zarađuje oko četiri miliona eura i odbijanjem bogate ponude iz Kine jasno je da Džeko nema namjeru u skorije vrijeme da napušta rimski klub.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.