x

Nijemci maksimalni, Englezi se raspucali u nastavku!

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine večeras su pobjede ostvarili Njemačka, Engleska, Norveška, Rumunija, Škotska, Sjeverna Irska, Slovačka i Danska.

U grupi C odigrana su sva tri meča sedmog kola. Derbi se igrao u Pragu, Njemačka i Češka, a Elf je upisao i sedmu uzastopnu pobjedu. 

 

Nijemci su poveli rano, već u četvrtoj minuti, kada je Werner sjajno pogodio poslije maestralne asistencije Oezila, ali je Darida u 78. minuti izjednačio na 1:1. Do 88. minute su Česi držali bod, no Hummels na ubačaj Kroosa pogađa glavom za trijumf gostiju od 2:1.

 

Sjeverna Irska je očekivano s 3:0 slavila u gostima kod San Marina, pa se sa 16 bodova učvrstila na drugom mjestu, dok je Norveška s 2:0 u Oslu bila bolja od Azerbejdžana uz golove Kinga i autogol Sadygova.

 

Engleska je na Malti ostvarila rutinsku pobjedu (3:0), a vodeći gol postigao je Harry Kane, a do kraja su se u strijelce još upisali Bertrand i Welbeck. Engleska je sada vodeća sa 17 bodova, dok Slovačka ima 15 nakon što je sa 1:0 pobijedila Sloveniju. Gol za Slovake postigao je Adam Nemec u 82. minuti. U istoj grupi Škotska je sa 3:0 deklasirala Litvaniju u Vilniusu.

 

Poljska je doživjela prvi poraz i to dosta težak, pošto je u Kopenhagenu razbijena sa 4:0 od domaće Danske. Delaney, Cornelius, Jorgensen i Eriksen su bili strijelci za Dance, koji imaju 13 bodova, koliko i Crna Gora, dok Poljska ima tri boda više. Duel Rumunije i Armenije završen je pobjedom domaćih, a gol odluke zabio je Maxim u 91. minuti. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.