x

Nikotinski zavisnik: Kornjača puši 10 cigareta dnevno!

Životinja je navučena na duhan i bukvalno krizira kad nema cigaretu u ustima. Kad osjeti da joj nedostaje nikotin u organizmu, postaje uznemirena i počinje da sikće na vlasnika.

Nevjerovatno, ali istinito. U selu u predgrađu grada Čanghuna u Kini živi kornjača koja je pravi nikotinski zavisnik jer dnevno popuši 10 cigareta. Njen vlasnik kaže da kad god kornjača osjeti da joj je potrebna cigareta, postaje uznemirena i počinje da sikće.

Pravo pitanje jeste kako je ovaj gmizavac zapravo postao navučen na duhan? Naime, sve je počelo prije oko dva mjeseca kada je kornjača počela slabije jesti. Tada je vlasnik pregledao ljubimca kako bi ustanovio o čemu se radi i otkrio da je kornjači jedna pileća kost zarivena u stomak. Pošto mu ona zbog bolova nije dozvoljavala da joj ukloni tu kost, vlasnik je morao ljubimcu na neki način odvući pažnju.

Kako nije imao ništa pri ruci, on je pokušao sa upaljenom cigaretom koja mu je bila u ustima. U svojoj namjeri je uspio, izvadio je koščicu iz stomaka, ali je istovremeno napravio veći problem – od kornjače je napravio pušača.

Naime, to je shvatio već dan nakon što je kornjača popušila prvu cigaretu. Kada je završio sa poslom, sjeo je da odmori i popuši cigaretu. Čim je zapalio, kornjača se pojavila pored njega i počela da ispušta čudne zvuke. Njenu nervozu je uspio da smiri tako što joj je dao cigaretu.

- Bilo je zabavno u početku, ali se sad osjećam odgovornim jer sam navukao životinju nanikotin – izjavio je vlasnik.

Izvor: telegraf.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.