x

Nina Badrić: Nikada se ne bih skinula kao Severina!

Za mene je biti golišav neka intima i nema razloga da je dijelim s bilo kim i pokazujem javnosti Imam dovoljno godina da ne maštam i ne čekam princa na bijelom konju, nego nekoga s kime ću da dijelim dobro i zlo

Nina Badrić jedna je od onih pjevačica koja nastoji da karijeru izgradi bez skandala. Nakon turneje sa Oliverom Dragojevićem po Americi i Kanadi, izdala je singl „Dan D``, a ovih dana nastupa i održava koncerte širom Jadrana, a tokom boravka u Njujorku snimila je i album na engleskom jeziku.

 

O turneji, da li je ikada doživjela fatalnu ljubva, Severini i njenoj golišavoj fotki iz hotelske sobe u Brazilu, kako je izgledao susret s Dinom Merlinom nedavno u Zagrebu... Nina je odgovarala dok je pakovala kofere za odmor.

 

Turneja je bila više nego uspješna. Kakvi su utisci?

- Oliver me je davno pozvao da idemo zajedno u Ameriku i Kanadu i rekao mi: ``Mala, moramo da to uradimo udarnički!``. Poslušala sam ga i nisam se dvoumila. Tamo smo bili i sa Ljiljanom Nikolovskom, prvom pjevačucom grupe „Magazin`` i Tedijem Spalatom, tako da smo pjevali, putovali, družili se... bilo je super.

 

 Nakon toga je došao na red i album na engleksom jeziku. Kako je to izgledalo da snimite album u Nujujorku sa osam dana?

- To je sve bilo organizovano zahvaljujući producentu Draganu Čačinoviću Čaču koji živi u Njujorku. On me je pozvao u studijo „Quad`` gdje su radile Mraja Keri, Koldpalj, Toni Brekston, Vitni Hjuston... tako da sam morala prvo dobro da se sredim jer mi je to bio šok. Tu je upucan i Tupak Šakur, baš ispred tog studija kada je završio pjesmu. Pjevala sam, a sa zidova su me gledali muzički idoli, tako da sam bila malo nervozna. Publika će vidjeti i novi psot za pjesmu ``Vjetrenjače``.

 

Da li razmišljate da se ozbiljnije posvetite muzičkoj karijeri u inozemstvu?

- Sve je to super, ali kod njih se gleda samo posao i jedino to je bitno. Kod nas ako radite tu ima i emocija, svađe, tuge, a kod njih to ne postoji. Prvo je sve računica, sve je unaprijed izračunato koliko šta košta, tako da tu vlada zakon tržišta. S druge strane, ako  mi se otvore neke mogućnosti, onda je to sjajno. Neću se sigurno buniti protiv toga.

 

 Imate li vi nekih ``škakljivih`` fotografija iz hotela?

- Znam tačno na šta se tu cilja (smijeh). Ne, nemam! Svako može da slobodno pogleda u moj telefon i neće naći ništa.

 

 Često ste na društvenim mrežema. Da li bi objavili golišavi selfi?

- Nikada se ne bih skinula kao Severina. Za mene je biti golišav neka intima i nema razloga da je dijelim s bilo kime i pokazujem javnosti. I mi javne ličnosti imamo puno pravo da zadržimo nešto i za sebe. Barem kada smo goli ne trebamo to da pokazujemo. Međutim, svako ima svoje izbore, tako da ako neko to želi, onda ima punu slobodu da se skine i nasred ulice i fotografiše.

 

 Pakujete se za odmor. Ko je osoba koja će vam praviti društvo?

- Neću daleko... Jelas i Hvar, malo do Dubrovnika, a nakon toga posao. Trudit ću se da budem sa nekoliko dragih prijatelja i to je sve. Neka dobra knjiga i eto savršenog odmora.

 

Nedavno ste kazali da ste doživjeli fatalnu ljubav. Da li je na pomolu neka nova veza?

- Naravno jer sve što kažem smatra se dvosmisleno. Moja fatalna ljubav se desila s bivšim suprugom tako da sam aludirala na to. Imam dovoljno godina da ne maštam i ne čekam princa na bijelom konju, nego nekoga s kime ću da dijelim dobro i zlo. Osoba sam koja nije navikla da osvaja, nego želim da budem osovjena. Tek tada će to biti prava ljubav.

 

Hoće li more biti savršena prilika za ljubav?

- Sve zavisi. U svakom slučaju neću se braniti do udvarača i iskrene ljubavi ako se desi.

 

Imate li neku sliku savršenog muškarca?

- Apsolutno mi je svejedno kakvog je izgleda.Tu nemam neku ideju da kad vidim čovjeka kažem da to je taj pravi. Važnije je ono što je u duši i kakva je osoba. Sve drugo pada u drugi plan. Sebe ne smtrama nekom važnom osobom i da dajem sebi prednost nad nekim ko nije ekonomski osiguran, niti da omlovažavam bilo čiji posao, tako da me te veze bazirane na matreijalnim stvarima ne zanimaju.

 

 Radujem se svakom novom danu

 Za vas kažu da ste najvselija osoba na estradi. Odakle crpite enrgiju?

- Takva sam bila uvijek. Imam nerigije i duha u trenutcima kada bi svako drugi klonuo. Radujem se svakom novom danu i nastojim da ljudima prenesem pozitivnu energiju i da ih ohrabrim kada je najgore.

 

Dobila sam poklon od Merlina

 Nedavno ste se susreli u Zagrebu sa Dinom Merlinom, pa su počele priče o novom duetu. Da li će biti nešto od toga?

- Dino je sjajan čovjek i muzičar i svaki susret je kao da ste bili na nekom času. Dobila sam na poklon njegov novi album i pjesme su odlične, a o duetu nije bilo priče. Mi smo stari prijatelji i samo smo ćaskali za svoju dušu.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.