x

Nissan s konceptom Xmotion najavljuje novi smjer

Nissan je u Detoritu predstavio konceptni SUV Xmotion, a radi se o velikom SUV-u u kojeg se u tri reda sjedala može smjestiti šestoro putnika.

Glavna karakteristika ovog automobila je njegov dizajn, odnosno činjenica da nam najavljuje u kojem smjeru razmišljaju nissanovi dizajneri kada je riječ o izgledu budućih SUV-ova, odnosno crossovera pod njihovom značkom.

Sam Xmotion je isključivo studija koja ne najavljuje izravno neki produkcijski model, no doznajemo da će se osnovne karakteristike njegovog dizajna naći na budućim novitetima počevši od 2020. Interijer je raznim rješenjima i izborom boja nadahnut Japanom te je u osnovi još dalje od produkcijskog modela nego što je to slučaj s vanjštinom, posebno kada u obzir uzmemo čak sedam zaslona osjetljivih na dodir koji se nalaze u putničkoj kabini.

Trenutno nije poznato koje je pogonski sklop ugrađen u ovaj automobil, ako ga uopće ima, no jasno je da bi se u njemu mogao nalaziti hibridni ili električni pogon. Proizvođač navodi kako je Xmotion opremljen ProPilot sustavom polu-autonomnog upravljanja i pogonom na sva četiri točka.

 

Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.