x

Nišville Jazz festival na EXIT-u!

EXIT-festival će ove godine podržati i ugostiti Nišville Jazz festival na Petrovaradinskoj tvrđavi. Sa Nišvilla nam stiže bend Proces koji će nastupiti na Fusion bini u petak, 12. jula i funk jazz sastav Krembou koji će i ove godine nastupiti na Sajmu omladinskog turizma - Youth Fair, u sklopu zagrijavanja za predstojeći EXIT- Get EXITed.

Bend Proces iz Niša je ska punk bend koji plijeni pozitivnom energijom već više od 15 godina. Kao pravi predstavnici Niša i Nišvilla, obogatit će i upotpuniti Fusion binu svojim zaraznim i veselim pjesmama.  

Krembou će nam dočarati djelić prave atmosfere Jazz festivala. Oni stižu iz jazz grada Niša i zagrijavanju za EXIT doprinijet će sjajnim funk jazz zvukom. 

Dušan Kovačević, predsjednik upravnog odbora EXIT-festivala rekao je: ``Veoma nam je drago što ćemo ove godine ugostiti i podržati  jedan značajan festival kao što je Nišville. Smatram da Nišville, kao i EXIT, pored promocije muzike, stranih i domaćih izvođača, promoviše i toleranciju, edukaciju mladih i postavlja bitan stub u izgradnji sistema vrijednosti.“

Ovim povodom, direktor Nišville Jazz Festivala, Ivan Blagojević je izjavio: “Stvaranje brendova u kulturi je težak i mukotrpan posao. Srbija nije tako bogata brendovima da bi ih se lako odricala. I Exit i Nišville promovišu evropske vrijednosti kulture i tolerancije predstavljajući svjetski priznate izvođače, ne zapostavljajući ni svoju tradiciju angažovanjem kvalitetnih domaćih umjetnika. Nišville Jazz Festival srdačno zahvaljuje Exit-timu na podršci u opstanku Nišvilla i raduje se uspostavljenoj saradnji.“

Podsjećamo da će veliko otvaranje EXIT-festivala biti održano u srijedu, 10. jula na Main stageu. Uz nevjerovatne performanse „Tesla Ante Portas“, svjetsku atrakciju - londonsku trupu Arcadia koja u nastupima radi sa strujom, futurističku plesnu grupu Area 51, kao i uz sjajnu trupu AlterNacija, od koje uvijek dobijemo nešto novo i drugačije, nastupit će a capella hor Viva Vox, kao i po nekima najveći svjetski producent, kompozitor i gitarista Nile Rodgers i njegov originalni bend Chic. Na otvaranju festivala nas očekuju performansi koji će se poigrati sa našom maštom, horsko pjevanje uz beat box, ali i hitovi koje smo dugo čekali da čujemo uživo.

Zbog pojave preprodavaca i falsifikatora na društvenim mrežama, apelujemo na posjetioce da ulaznice za Exit 2013 kupuju na zvaničnim mjestima za kupovinu ulaznica.

Čak i ako falsifikovane ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć, jer je isključivo validna naša baza podataka. Podaci iz naše baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.