x

Njoki s graškom i pancetom!

  • 2 šoljice smrznutog graška
    2 kašike nasjeckane metvice
    2 kašike vrhnja za kuhanje
    3 kašike maslinovog ulja
    1/4 šoljice parmezana
    sok od 1 limuna
    500g njoka
    250g nasjeckane pancete
    sol
    biber

 

Priprema

Kuhajte grašak u kipućoj vodi oko 3 minute. Grašak procijedite i stavite ga u blender. Dodajte metvicu, vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje i sok od limuna. Miksjate dok smjesa ne postane kompaktna.

Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i 1/4 šalice vode u kojoj su se njoki kuhali ostavite sa strane.

Na tavi pržite pancetu dok ne postane hrskava. Dodajte njoke i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i dinstajte oko 5 minuta. Ako je smjesa previše gusta, dodajte malo vode u kojoj su se kuhali njoki. Posolite i popaprite po želji i poslužite.

 

Izvor: centar-zdravlja.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.