x

Nosite šitkle cijeli dan bez bola uz pomoć ovih trikova!

Ovi savjeti će vam pomoći da provedete dan u štiklama bez bola i žuljeva. 

Četvrtasta, debela i stabilna peta je uvijek dobar izbor!

 

Slažemo se da je stiletto najelegantniji model ženskih cipela, ali je takođe vrlo neudoban za duži period jer po običaju dolazi u paru sa tankom, seksi štiklom. Zato je preporučljivo da obujete neki model koji ima stabilnu, četvrtastu petu koja će vam pružiti i estetsku i praktičnu stranu.  

 

Platforma je takođe dobra ideja!

 

Platforma nalik četvrtastoj peti i tanjoj ali nižoj spada u modele koje možete da nosite jer smanjuju nagib stopala koji stvara pritisak i tjeskobu osobi koja je nosi. Takođe su idealan izbor ukoliko želite da se podignete a da imate udobnu cipelu.    

 

Nosite cipele koje imaju kaiščiće ili prekrivaju članak

 

Sandale i cipele koje imaju kaiščiće pretenduju da vam nogu drže u kontroli, odnosno u njima vam noga manje pliva u kalupu što po običaju izaziva plikove.  

 

Preobujte se u drugi par

 

Kao što imate običaj da na svadbu ponesete baletanke, tako možete i na cijelodnevni ili cijelovečernji program na nogama da ponesete rezervni par u koji ćete se preobući kada vam se noge umore u prvim ili kada prosto osjetite bol u nogama. Nov par cipela će vam dati priliku da odmorite malo stopalo.

 

Prebacujte težinu čas na jednu, čas na lijevu, čas na desnu stranu

 

Prema Yamuni Zake koja važi za eksperta u sferi cipela ukoliko dok stojite prebacujete težinu na desnu ili lijevu stranu ne oslanjajući se na cijelo stopalo već na njegovu ivicu uspjećete dugo da izdržite na nogama stojeći.

 

Investirajte u dobre, kvalitetne cipele

 

Kvalitetne cipele po pravilu su one koje imaju stabilnu petu, udoban kalup i prvoklasnu izradu koja je osmišljena tako da vam dotični model traje na duže staze. Zato čak i ako treba da potrošite više od standardne cijene, imajte na umu da ćete te cipele nositi nekoliko sezona. One su prosto napravljene da budu što prijatnije za nogu.

 

Radite vježbe sa stopalom dok stojite ne bi li odložili ili smanjili bol

 

Kada kažemo vježbe onda mislimo da s vremena na vrijeme težinu i pritisak prebacujete s pete na prste, kao i da spuštate stopalo i podižete ga ne bi li rasteretili težinu stopala i bar malo odmorili određene tačke na njemu. 

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.