x

Nova Astra GTC i Zafira Tourer u BiH !

Opel je u Sarajevu najavio početak prodaje nove Astre GTC i Zafire Tourer. Dinamični kupe i profinjeni jednovolumen uskoro će se naći i na našim prometnicama jer se oba nova modela mogu naručiti i u Bosni i Hercegovini. Predstavljene su i početne cijene: Astra GTC dostupna je od 31.100 KM, a Zafira Tourer od 33.900 KM.

Okupljenim novinarima se predstavio i novi Opelov Direktor za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku te Sloveniju Bruno Klein, a Opelovi predstavnici su se pohvalili i dobrim prodajni rezultatima u Bosni i Hercegovini za 2011. godinu gdje Opel već drugu godinu za redom bilježi rast tržišnog udjela.

Bruno Klein na čelu Opela za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju

Bruno Klein novi je Opelov Direktor za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju. Nanovu poziciju dolazi s mjesta Senior Marketing Managera u Opelu koju je obnašao od 2009 godine. Bruno je ostvario uspješnu međunarodnu karijeru unutar General Motorsa obnašajući visoke dužnosti širom svijeta, od Praga i Beča, preko Zuricha i Pariza do Detroita. Neke od njegovih ranijih titula su Sales and Marketing Manager za Cadillac i Chevrolet u Opelu Francuska, potom Product Manager, Global compact car u GM-ovoj središnjici u Detroitu, Regional Marketing Manager Opela za Češku i Slovačku, Sales

Director za Opel u Austriji, Marketing Director za Saab u Njemačkoj. Opelov uspjeh u Bosni i Hercegovini Opelov tržišni udio u Bosni i Hercegovini i dalje raste te je u 2011. iznosio 8,24%. „Ovo je druga godina za redom u kojoj Opel u Bosni i Hercegovini bilježi rast tržišnog udjela.“ izjavio je Munib Džuho, Business Development Manager za Bosnu i Hercegovinu te nastavio: „Interesantno je napomenuti i kako je ovo peti najbolji tržišni udio za Opel na razini cijele Europe.“ Uspjehu marke doprinose i visoka druga mjesta koja u svojim segmentima ostvaruju Opelovi predstavnici: Meriva, Insignia i Vivaro.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.