x

Nova G-klasa ostaje kocka, ali ne i iznutra!

Mercedes je još jedan novi model odlučio predstaviti prvo iznutra. Ovako će izgledati nova G-klasa, dok će izvana ostati vjerna legendi koja je na tržištu od 1979.Ikona se ne može samo tako zamijeniti. Porsche već desetljećima koristi jednake linije za 911, Mini ostaje na tragu originala svakom novom generacijom, a novi i stari Wrangler liče kao jaje jajetu. 

 

Mercedes G-klasa koja stiže sljedeće godine također će ostati prepoznatljiva. Unutrašnjost će ipak ući na velika vrata u 21. stoljeće. Inspirirana je izgledom aktualne E-klase, pa tako dominiraju veliki ekrani koji su vizualno uokvireni kao jedan.

 

 

Iako Mercedes još uvijek skriva vanjski izgled znamo kako će prednji dio biti vizualno povezan s izgledom unutrašnjosti. Okrugli ventilacijski otvori nalikuju na svjetla, dok zvučnici oponašaju pokazivače smjera. Uz to, tu su i kontrole osjetljive na dodir iz S-klase koje omogućuju vozaču upravljanje infotainmentom bez skidanja ruku s volana. Sitni detalji poput rukohvata ispred putnika i kromiranih tipki za zaključavanje diferencijala ostali su i u novom modelu. Vrata i kvake su, primjerice, jednake kao na aktualnom modelu i zatvaraju se s jednakim karakterističnim zvukom.

 

Mercedes kaže kako je nova generacija G-klase praktičnija i prostranija. Vjetrobran je pomaknut za 30 mm za više prostora sprijeda, dok je prostor za noge povećan za čak 150 mm, uz 38 mm više prostora za ramena i 68 mm više za laktove.

 

Zasad je unutrašnjost sve što smo službeno od Mercedesa dobili o sljedećoj generaciji G-klase, a vanjski izgled i tehničke detalje doznat ćemo najvjerojatnije u siječnju na salonu u Detroitu.

autozona.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.