x

Nova Kaledonija: Čudesno otočje u Tihom okeanu!

Jeste li razmišljali da se zaputite prema mjestu gdje se čini kao da je vrijeme stalo i da su svi tamo samo zbog vas? Nova Kaledonija je jedna takva destinacija koja privlači mnoge zaljubljenike u egzotiku, pješčane plaže i zanimljivu kulturu. Vrijeme je za Novu Kaledoniju. Nova Kaledonija je otočje koje se nalazi u Melaneziji s glavnim gradom Noumeom.

Radi se o otočju od tri skupine otoka na području Oceanije. Poznato otočje se nalazi na području Tihog oceana između Australije i Novog Zelanda.

Glavni otok na ovom području je Grande Terre oko kojeg se nalazi veći broj manjih otoka. To su Iles Belep na sjeveru, Ile des Pins na jugu, Iles Loyaute na istoku te otočje Chesterfield na zapadu. Najviša točka na otoku je Mont Paine na nadmorskoj visini od 1628 metara.

Isle des Pins se nalazi u neposrednoj blizini najvećeg otoka, a smatra se ujedno najljepšim otokom okružen prekrasnim plažama od bijelog pijeska, prašumom te čudesnim orhidejama.

Boravak u ovom dijelu svijeta treba iskoristiti za mnoge aktivnosti. Tako se velik broj turista odlučuje na vožnju brodom gdje se organiziraju izleti na mali otok Ile des Pins. Ne treba zaboraviti na vožnju brodom sa staklenim dnom kroz koje možete promatrati čudesni koraljni greben.

Osim vožnje brodom svoje vrijeme možete provesti tako što ćete istraživati istočnu obalu i prekrasnu lagunu Hienghéne sa 120 m visokim crnim stijenama.

Na tom dijelu otoka nalaze se mala sela gdje možete upoznati njihov način života i odmoriti se na jednoj od pješčanih plaža okruženi kokosima i plavetnilom. Na južnom dijelu se nalazi selo okruženo vodopadima te bogatim šumskim zelenilom.

Zapadna obala otoka je rezervirana samo za plaže, pa tako jedino preostaje odlučiti se za jednu od njih na kojima ćete se moći opustiti i uživati. Ne zaboravite iskoristiti priliku i upoznati zanimljivu kulturu i način života na otoku. Za bolje upoznavanje otoka posjetite Muzej povijesti pomorstva te Tijabou Centar za kulturu.

Izvor: putokosvijeta.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.