x

Nova Kia Cee`d bez maske

Kia Motors će novu, treću generaciju modela Cee`d predstaviti u prvom kvartalu sledeće godine, i to najvjerovatnije početkom marta na sajmu automobila u Ženevi. 

Ipak, jedan test primjerak je sada uhvaćen u Južnoj Koreji bez ikakve maske, pa tajni oko izgleda više nema.

Prvo će se pojaviti hatchback verzija sa 5 vrata, čiji izgled je inspirisan i atraktivnim Proceed conceptom sa posljednjeg sajma u Frankfurtu. Kako bilo, novi Cee`d će biti tehnički rođak nove generacije Hyundaija i30, što znači da možemo očekivati i sličnu gamu motora i mjenjača.

U zavisnosti od verzije novi Cee`d će imati šestostepeni manuelni ili sedmostepeni DCT mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

Ostaje da se vidi da li će i GT verzija dobiti nasljednika, a ako se to desi novi cee`d GT bi mogao da dobije 2.0L motor iz Hyundaija i30 N.

Hatchback je međutim samo jedna od planiranih varijanti u novoj Cee`d porodici. Najzanimljivija je buduća SUV varijanta, kojom će Kia Motors pokušati da otkine još dio kolača SUV/crossover tržišta.

Za sada nije poznato kada bi taj model trebalo da ima premijeru, ali se pominje da bi mogao da nosi naziv Xcee’d. Također, i ovdje možemo očekivati gamu benzinskih i dizel motora.

U novoj generaciji više neće biti trovratne Pro Cee`d verzije, dok će kupce sigurno privući nova Shooting Brake varijanta, napravljena po uzoru na Proceed concept iz Frankfurta.

 

Izvor: Autoblog.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.