x

Nova generacija `Corvette` u januaru 2013. godine !

Chevrolet je potvrdio da će u nedjelju, 13. januara 2013. u Detroitu biti predstavljena nova, sedma generacija Corvette. Da bi pokrenuo odbrojavanje do premijere, Chevrolet je predstavio novi logotip s prekriženim zastavama za novu Corvette 2014.

- ``Nova, sedma generacija Corvette zaslužuje i novi simbol“, rekao je Ed Welburn, potpredsjednik GM-ova globalnog dizajna. ``Novi dizajn prekriženih zastava odražava karakter nove Corvette. Zastave su puno modernije, više tehničke i detaljnije izrađene nego prije, naglašavajući temeljit redizajn čitavog automobila.``

Novi logotip s prekriženim zastavama predstavljen je na trkaćoj stazi Road Atlanta na kojoj je tim Corvette Racing proslavio velike pobjede na prvenstvu serije ALMS (American Le Mans Series) GT za modele iz masovne proizvodnje.

Chevrolet je osigurao prvenstvo za proizvođače, Corvette Racing je osigurao timsku pobjedu, a Oliver Gavin i Tommy Milner trijumfirali su u kategoriji vozača sa četiri pobjede u devet utrka koje su prethodile Petit Le Mansu, finalu sezone 2012. ALMS.

Ova su prvenstva učinila Corvette Racing najuspješnijim timom u povijesti ALMS-a s ukupno 77 pobjeda u klasi, osam osvojenih prvenstava za vozače i devet timskih i proizvođačkih naslova od 2001. godine. Tim je zabilježio i sedam pobjeda u klasi na natjecanju 24 sata Le Mansa od 2001. godine. Corvette Racing će predstaviti C6.R za sezonu 2013. ALMS-a, a očekuje se da će C7.R doživjeti svoju trkaću premijeru 2014. godine.

``Pobjeda na ALMS natjecanjima s Corvette C6.R pred prestižnim konkurentima iz Ferrarija, Porschea i BMW-a savršen je završni čin za šestu generaciju Corvette“, rekao je Tadge Juechter, glavni inženjer Corvette.

``Sedma generacija Corvette temeljit će se na tom uspjehu“, dodao je Juechter. ``S novom Corvette naumili smo konstruirati sportski automobil svjetske klase s dizajnom, profinjenošću, učinkovitošću i vrhunskim osjećajem za vozača koje nitko neće nadmašiti. Samo su dva dijela naslijeđena sa C6 korištena u modelu C7 – filtar zraka u kabini te stražnja spojka pomičnog dijela krova.“

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.