x

Nova pobjeda šampiona BiH u futsalu - Konkurenti sve dalje i dalje od Mostar SG Staklorada!

Aktuelni prvak Mostar SG Staklorad nastavio je sa odličnim igrama i zabilježio sigurnu pobjedu u 9. kolu Premijer futsal lige BiH nad MNK Seljak iz Livna rezultatom 5:2. 

Mostarci su na ovaj način još jednom potvrdili da su glavni kandidat za duplu krunu, a tome u prilog ide i činjenica da su u devet kola zabilježili isto toliko pobjeda uz gol razliku 48 : 17.

 

Mostarci su u Livnu nakon prvog poluvremena imali vođstvo 2:0, a pogađali su Mario De Souza i Bošković. Odmah na početku drugog perioda igre na 1:2 smanjuje Ivković, da bi na dva gola prednosti gostima vratio Kahvedžić. U 28. minuti bilo je 2:3, a strijelac je bio Perković. Do kraja gosti su preko Pavlovića i Vesića zabilježili sigurnu pobjedu sa uvjerljivih 5:2.

 

- Čestitam cijeloj ekipi na zalaganju i borbi, ali i našim vjernim navijačima koji nas prate na svim gostovanjima. Maksimalno ozbiljno ulazimo i pripremamo se za svaku utakmicu, i to sada daje odlične rezultate, što govori i naše mjesto na tabeli. Zahvalio bih se na gostoprimstvu ekipi Seljaka i njihovim navijačima koji su znali prepoznati dobru igru, akcije i iste nagraditi aplauzima – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorada. 

 

U derbiju kola, Zrinjski i Centar su odigrali 2:2, tako da je aktuelni prvak još više odmakao na tabeli svojim najvećim konkurentima.  

 

-  Istakao bih da su dva kandidata za selektora futsal reprezentacije BiH Igor Melher i Dženan Muminović odigrali odličan derbi, ali ipak sve su dalje i dalje od Mostar SG Staklorada – kaže Bajgorić. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.