x

Nova porodica robota iz Honde!

Porodica novih Hondinih robota krije se iza imena 3E Robotics Concept, a predstavlja viziju budućnosti u kojoj roboti pomažu ljudima u brojnim zadacima.

 

Honda je najavila kako će na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu u siječnju predstaviti svoj novi 3E Robotics Concept. Iza tri slova E kriju se riječi Empower (osposobiti), Experience (iskustvo) i Empathy (suosjećanje), a riječ je eksperimentalnim tehnologijama koje pokazuju Hondinu viziju bubućnosti u kojoj robotika i umjetna inteligencija mogu unaprijediti mobilnost, pomoći ljudima i učiti ljudske reakcije kako bio postali suosjećajniji.

 

 

Honda je prikazala fotografije četiri uređaja za koja kažu kako su dio ovog 3E koncepta. Među njima su autonomno terensko vozilo opremljeno umjetnom inteligencijom konstruirano kako bi pomoglo ljudima u širokom spektru aktivnosti, uključujući i spašavanje u nesrećama. Pored njega tu je i koncept pokretne stolice na četiri kotača koja se može koristiti i vani i unutra. Dio obitelji je i RoboCas Concept koji je predstavljen jesenas u Tokyju, koji sada nosi naziv C18. To je autonomni robot za prijevoz prtljage/hladnjak s očima.

 

Priču o porodici 3E zaokružuje A18 koji je oblikovan poput žarulje i koji Honda opisuje kao ``robot pratitelj koji pokazuje suosjećanje s ljudima raznim izrazima lica``. To zasad ne zvuči vaš veselo, ali pričekajmo da vidimo što Honda planira s njim i kako će A18 uveseljavati ljude. Više o  porodici 3E doznat ćemo kada CES u Las Vegasu otvori svoja vrata poletkom siječnja sljedeće godine.

autozona.hr/ Ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.