x

Novi BMW serije 7 na završnim testiranjima u Švedskoj!

Bavarska perjanica šeste generacije stiže krajem 2015.

Tehnologijom dokazanom u modelima i3 i i8, šesta generacija bavarskog kralja luksuza bit će osjetno olakšana, upotrebom ugljičnih vlakana, čelika visoke čvrstoće i aluminija.

 

Sprijeda donosi masivniju rešetku hladnjaka, a nova svjetla, uz doplatu, dolazit će u laserskoj izvedbi s dometom od 600 metara. Manja masa i štedljiviji motori zaslužni su za bolje performanse, stabilnost i užitak vožnje.

 

Premda će biti manji potrošač, u BMW-u nisu okrenuli leđa statusnog simbola u obliku motora V12. Slabiji će koristiti V8 i rednog 6-cilindraša, a u pripremi je i plug-in hibrid, baziran na Toyotinoj tehnologiji.

 

Potpuno nova unutrašnjost nudit će osjetno više prostora, ali i luksuza, koji ide toliko daleko da izvori bliski bavarskom proizvođaču tvrde kako će čak i poklopac motora biti presvučen u kožu.

 

Odjel M već je odavno potvrdio kako se neće uhvatiti u koštac sa serijom 7, ali zato hoće odjel za istraživanje i razvoj, koji, u suradnji sa stručnjacima iz Continentala, priprema potpuno autonomnu izvedbu.

 

Izvor: autoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.