x

Novi Chevrolet Malibu !

Detroit. Inženjeri koji su radili na novom Chevrolet Malibuu netom su prije svjetskog predstavljanja prošli jubilarnih milijun milja (1,6 milijuna kilometara) cestovnog testiranja. Toliko se, naime, skupilo u 22 mjeseca testne vožnje na šest kontinenata.

Opsežan razvojni i proces vrednovanja osiguravaju da ukupan osjećaj vožnje, upravljanje, udobnost, kvaliteta i trajnost novog Malibua budu na visini kada krene proizvodnja. Malibu će se prodavati u gotovo stotinu država na šest kontinenata, čime će biti Chevroletova prva globalna srednje velika limuzina.

„Kada provedete toliko vremena u automobilu, naučite puno o njemu – i to je upravo smisao“, rekao je Mark Moussa, globalni šef inženjerskog tima. „U posljednjih osamnaest mjeseci, svake minute svakoga dana, netko je negdje na svijetu vozio Malibu, i to sve kako bi ga učinio najboljim mogućim automobilom.“

Milijun testnih milja sakupljeno je od prvog tromjesečja 2010. grupom od 170 pretprodukcijskih vozila koja su svakog mjeseca zajedno prošla u prosjeku nešto više od 45.450 milja (73.145 km). To je kao da se:

- kroz 66,66 godina automobilom prijeđe 15.000 milja (24.140 km) godišnje

- napravi 201 povratno putovanje od New Yorka do Los Angelesa

- dvaput otputuje do Mjeseca i natrag.

Testni režim za Malibu bio je u skladu s GM-ovim standardima za ocjenjivanje novih vozila, no globalna priroda ovog projekta dala mu je na težini. U usporedbi s testiranjem novog vozila za jedno tržište, ovdje je načinjeno više voznih prototipova koji su predstavljali 13 kombinacija motora i brojnih paketa opreme s kojima će se Malibu prodavati širom svijeta.

Velik broj različitih tržišnih zahtjeva pomogao je da se kolektivni brojač prijeđenih kilometara ovog projekta brzo nađe na sedam znamenaka.

General Motors je rane prototipove radio ručno u Sjedinjenim Državama i slao ih u razne dijelove svijeta. Vozili su ih na GM-ovim testnim poligonima u Sjevernoj Americi kao i na autocestama, otvorenim i lokalnim cestama po Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji, Južnoj Koreji, Kini, Ujedinjenom Kraljevstvu, Dubaiju i Njemačkoj.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.