x

Novi PEUGEOT 3008 GT: SUV sportskog karaktera!

Samo nekoliko sedmica nakon predstavljanja, novi model PEUGEOT 3008 već nudi svoju najdinamičniju i najluksuzniju izvedbu: GT. Suvremena u načinu izražavanja automobilskog užitka, namijenjena klijenteli sa smislom za estetiku koja je u potrazi za novim iskustvom vožnje, izvedba GT kruna je game novog SUV-a Marke. 

Novi PEUGEOT 3008 GT ekskluzivno je opremljen motorom 2.0L BlueHDi 180 S&S EAT6, te se odlikuje nizom posebnih značajki, kao i jedinstvenom ponudom karoserije u dvobojnom stilu oštrih linija. Osim toga, izvedba GT Line nudi pristupačnije motore koji su izvrstan spoj sportskog duha i luksuza. Novi modeli PEUGEOT 3008 GT i GT Line stoga odražavaju uspon Marke u viši cjenovni razred i bit će dostupni na hrvatskom tržištu krajem 2016. godine.

 

Simbol game koja osvaja

 

Zaljubljenici u automobile i njihov svijet mnogobrojni su i uvijek će ih biti. To su poklonici estetike snažne osobnosti koji od automobila traže različitost i kvalitetu koje im omogućuju da naglase istaknut prestiž i želju za osobnim izražajem. Upravo tim zahtjevnim klijentima u potrazi za ushitom PEUGEOT je namijenio ovu izvedbu GT novog modela 3008.

 

Već od komercijalnog lansiranja novi PEUGEOT 3008 opremljen je gamom koja je jednostavna i jasna svim klijentima. U skladu sa strategijom uspona Marke u viši cjenovni razred, on se razvija na:

-tri glavne razine opreme (Access, Active, Allure),

-razini opreme GT Line,

-izvedbi GT.

 

Izvedba GT ističe se kao vrhunski spoj luksuza i izrazite dinamike, dok je pritom savršeno prilagođen za svakodnevnu uporabu. Namijenjen pravim poznavateljima automobila, novi PEUGEOT 3008 GT spoj je svih prednosti novog SUV-a game – prepoznatljivog stila, zadivljujuće unutrašnjosti uz PEUGEOT i-Cockpit®, tehnološki napredne opreme – s posebnim naglaskom na sportski i luksuzni izgled.

 

GT! PEUGEOT ovaj legendarni povijesni automobilski simbol razvija u skladu s veoma specifičnim značajkama koje pridonose isticanju i značaju njihovih vozača. Izvedba GT novog modela PEUGEOT 3008 odlikuje se:

 

-jedinstvenim motorom 2.0L BlueHDi 180S&S, s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa EAT6. Riječ je o najsnažnijem motoru u gami, koji pridonosi istinskom užitku u vožnji.

 

-naglašenim sportskim izgledom, oblogama blatobrana i serijskim gumama od 19’’ (235 50 R19) te sjajnim dvobojnim naplatcima BOSTON. Dostupne samo na izvedbi GT, ove gume, pogodne za dinamičnu vožnju, sparene su posebno razvijenim ovjesom za najbolje rezultate.

 

-tehnološki naprednom rasvjetom, sa serijskim Full LED svjetlima i pokazivačima smjera sa stupnjevitim paljenjem.

 

-jedinstvenom ponudom boja karoserije Pored serijskog dvobojnog krova, sjajnog crnog „Black Diamond”, izvedba GT u opciji nudi i odvažan oštri rez u tri boje (sivoj Platinium ili Amazonite te bakrenoj Metallic Copper). Izvedba GT s dvobojnim stilom oštrih linija automobila, čiji stražnji dio uvijek krasi crna boja Perla Nera, novom simbolu game daje sasvim prestižno ruho koje u potpunosti odražava umijeće marke PEUGEOT.

 

-posebnim značajkama vanjskog dizajna i profinjenim i sportskim unutrašnjim ozračjem.

 

U unutrašnjosti: novi poboljšani PEUGEOT i-Cockpit®!

 

Tehnološki dojmljiv i profinjen sportski dizajn izvedbe GT najviše se ističe u unutrašnjosti automobila. Novi PEUGEOT i-Cockpit®, u seriji, obuhvaća izvanrednu i tehnološki vrlo naprednu armaturnu ploču. Već od prve razine opreme, iskustvu vožnje doprinose obilje dojmljivih elemenata i gotovo futuristički dizajn kabine. Izbor materijala i precizno prilagođeni elementi značajno pridonose visokoj kvaliteti unutrašnjosti. Toliko pozornosti posvećeno je detaljima da se rad dizajnera izvedbe GT ubraja u sam vrh profinjenosti i elegancije. Kao otklon od pretjerivanja i razmetljivosti vladaju vrhunska ravnoteža i odmjerenost.

 

Unutrašnjost izvedbe GT odlikuje se dvostrukim tankim prošivima bakrene boje na površini armaturne ploče, oblogama vrata i središnjim naslonima za ruke. Ti šavovi krase i obujmljujuća sjedala prekrivena kombiniranim presvlakama od impregnirane tkanine/alkantare, ili u opciji, vrhunskim kožnim presvlakama Nappa Mistral. Nakon što se udobno smjesti za upravljač, vozača će odmah privući ljepota kompaktnog upravljača presvučenog vrhunskom kožom, s logotipom GT-a od kromiranog čelika na ravnom dnu upravljača i šavovima bakrene boje. 

 

I osjetilna pustolovina se nastavlja. Na taj način, vozačevu pogledu i dodiru gode unutrašnji ukrasni elementi armaturne ploče i obloga na vratima od prave hrastovine. Taj dekor „Grey Oak” u skladu je s tradicijom vrhunske kvalitete i suvremenim izgledom nadahnutim dizajnom interijera. Jedinstveni doživljaj unutrašnjeg ozračja izvedbe GT temelji se na mnoštvu sitnih detalja koji odražavaju umijeće Marke u području udobnosti i estetike: sjajni ukrasi od kromiranog čelika u kabini, papučice, oslonac za nogu i pragovi prednjih vrata od inoksa, tepisi s prošivima bakrene boje, krovna presvlaka i stupovi oko vjetrobranskog stakla u crnoj boji itd.

 

Jedinstvenost se očituje i u digitalnom prikazu instrumentne ploče koji se nudi u posebnoj bakrenoj boji. Taj prizor melem je za oči, dok se sva ostala osjetila bude zahvaljujući osjećaju koji pruža i-Cockpit® Amplify, koji pridonosi intenzivnom osjetilnom užitku! Zahvaljujući tome, novi PEUGEOT 3008 GT, u seriji dobiva pravog maestra koji pojačava iskustvo vožnje. Uz dinamični ugođaj (paket Driver Sport), intenzitet unutarnjeg osvjetljenja, animacije na zaslonima, parametre zvučnog ozračja, mirisne osvježivače prostora te mogućnost uživanja u masaži zahvaljujući masažnim točkama na prednjim sjedalima, neće vam ništa nedostajati!

 

Novi PEUGEOT 3008 GT svog zadovoljnog vlasnika vodi u carstvo osjetila najviše kvalitete.

 

Prepoznatljiv sportski vanjski dizajn

 

Vanjski dizajn novog PEUGEOT 3008 odiše snagom. Uz sve značajke SUV-a, ovaj model iznenađuje snagom izraza i potpunim skladom svih svojih odlika. Ujedinjuje nadahnuti dizajn i savršene proporcije. U slučaju izvedbe GT, posao dizajnera temeljio se stoga na tim značajkama koje se pažljivo kombiniraju. Cilj je bila odmjerenost radi očuvanja ravnoteže uz istodobno jačanje karakteristika koje jasno odražavaju prestiž modela.

 

Prednji kraj ističe se jedinstvenom prednjom maskom. Široka, s obrubom koji više nije kromiran već dvobojan, boje „Sanded Chrome”, na njezinom prednjem dijelu ponosno se ističe simbol Marke koji se nalazi na središnjem dijelu kromirane rešetke s uzorkom šahovnice. Jedinstven odbojnik, i svjetla s tehnologijom Full LED, upotpunjuju cijelu sliku. Oštri pogled i sportski izgled prednjeg kraja automobila odražavaju snažnu osobnost tom modela koji ponosno ističe svoju pripadnost Marki. To je pravi PEUGEOT! To je pravi GT!

 

Otmjeni profil naglašavaju obrubi od inoksa na bočnim i stražnjim trokutastim staklima. Zajedno s ukrasnim elementom od inoksa, koji se proteže uz krov sve do stražnjeg spojlera, nježno i glatko uokviruju staklene površine. Tako naglašena, bočna linija karoserije naglašava nove dimenzije koje pridonose nižem i dinamičnijem izgledu po kojemu se razlikuje od većine konkurenata. Prošireni blatobrani i gume od 19’’, krovni nosači s aluminijskim profilima i monogram GT u boji bakra na prednjem blatobranu, nameću se kao glavne značajke profila. Pogotovo ako se profil ističe dojmljivim dvobojnom karoserijom oštrog reza! Novi PEUGEOT 3008 GT kao da dolazi s neke druge planete iznimnih automobila. 

 

Element koji pokazuje koliko su brige i pozornosti inženjeri posvetili detaljima: LED rasvjeta pri ulasku u vozilo (smještena na kućištima osvrtnih zrcala) koja ponosno prema tlu usmjerava snop svjetlosti s logotipom Marke.

 

Na stražnjem dijelu vozila, osim monograma GT na prtljažniku, ističu se dvostruke kromirane ispušne cijevi koje se nalaze s obiju strana stražnjeg odbojnika. Taj spoj elemenata savršeno odgovara stilu i unosi dašak jednostavne sportske profinjenosti.

 

Novi PEUGEOT 3008 GT Line: potpis visoke klase

 

Već godinu i pol, strategija uspona marke PEUGEOT u viši cjenovni razred klasu temelji se na izboru koji skladno spaja izrazito dinamičan stil i ugođaj s pristupačnijim motorima u odnosu na najsnažnije izvedbe. Tako je nastala izvedba GT Line dostupna u čitavoj gami koja klijentima omogućuje uživanje u iznimnoj razini opreme s glavnim motorima game snažne osobnosti.

 

Nakon modela 108, 208, 2008, 308 i 508, red je na novom modelu PEUGEOT 3008 da ga oplemeni ta alternativna opcija dostupna na cijeloj gami motora – međutim, uz iznimku motora 1.6L BlueHDi 100 S&S i 2.0L BlueHDi 180 S&S, koji su namijenjeni isključivo izvedbi GT.

 

Iako se završna obrada i oprema temelje na trećoj razini opreme Allure, GT Line većinu svojih značajki duguje izvedbi GT. To se odražava na vanjskom izgledu automobila koji se, osim natpisa GT Line ispisanih na prednjim oblogama blatobrana i vratima prtljažnika, odlikuje sljedećim obilježjima;

 

-posebni prednji odbojnik sa svjetlima Full LED i rešetkom prednje maske GT;

-profili i obrubi od inoksa na stražnjim trokutastim staklima;

-dvostruke kromirane ispušne cijevi;

-serijski krov u boji „Black Diamond”;

-mogućnost odabira boje u dvobojnom stilu oštrih linija.

 

Izvedba GT Line odlikuje se između ostaloga i sjajnim dvobojnim aluminijskim naplatcima od 18’’ u mat boji i kućištima osvrtnih zrcala u crnoj boji Perla Nera (na izvedbi GT su kromirani).

 

Unutrašnjost automobila odlikuje se profinjenim sportskim ugođajem izvedbe GT (koji se posebice očituje u prošivima boje bakra), s iznimkom ukrasnih elemenata u boji „Grey Oak”, presvlakama sjedala od alkantare kao i različitim ukrasima i letvicama koji su i dalje u boji sjajnog kroma. Zadovoljni vozač može također uživati u serijskoj kabini i-Cockpit® Amplify koja pridonosi njegovoj udobnosti i udobnosti svih putnika.

 

Izvedbama GT i GT Line, novi PEUGEOT 3008 izražava želju da svojim korisnicima pruži osjećaje dinamike u urbanom i profinjenom ozračju... U skladu s njihovom osobnošću! Raspoložive nakon komercijalnog lansiranja automobila, obje izvedbe novom modelu SUV-a PEUGEOT doprinose čvrstim stavom i najprivlačnijom tehnologijom na tržištu.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.