x

Novi Renault Megane stigao u BiH!

Nakon lokalne promocije službeno je započela prodaja Renault Mégana četvrte generacije na bosanskohercegovačkom tržištu. Novi Mégane odiše jedinstvenim stilom u kompaktnoj klasi i postavlja nova mjerila u ponudi high-tech tehnologije. Novi Mégane na bh. tržište dolazi s četiri tradicionalno bogata paketa opreme i sedam modernih pogonskih agregata s početnom cijenom od 26.900 KM sa PDV-om.

Niti jedan prethodni model Mégana nije ovoliko podigao prašinu u matičnom kompaktnom segmentu kao četvrta generacija, čija prodaja je službeno krenula na bosanskohercegovačkom tržištu. Njegov izgled je jedinstven i provokativan, a unutrašnji ambijent svijet za sebe. No, vrhunac Méganovog dolaska na tržište prati nenadmašni arsenal napredne tehnologije s kojom ovaj zavodljivi Francuz unosi nemir u kompaktoj klasi. 

 

Renaultova nova modularna platforma CMF/CD omogućila je ugradnju tehnologija, do sada rezervisanih za automobile iz viših segmenata. Stoga Novi Mégane premijerno u kompaktnu klasu donosi jedinstvenu 4Control šasiju, koja je isključivo dostupna u serijskoj opremi kod modela GT. 

 

Širina dostupnosti tehnoloških dodataka kod drugih verzija uključuje: sistem R-Link 2 sa multimedijskim ekranom najvećim u segmentu od 8,7 inča, zatim Full LED Pure Vision LED dnevna svjetla, električno preklopiv Head-Up display, Sistem LDW - sistem upozorenja o promjeni vozne trake, indikator za prekoračenje brzine i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova + automatsko uključivanje/isključivanje dugih svjetala, te Sistem za parkiranje Slobodne ruke - Easy Park Assist + Kamera za vožnju unazad. 

 

Novi Renault Mégane na bh. tržište stiže sa četiri tradicionalno bogata paketa opreme i to sa novom nomenkalturom naziva: Life, Zen, Intens i Bose. U ponudi ostaju dvije unikatne linije opreme, GT Line koja se naslanja na treću razinu Intens, kao i unikatni GT, posebno dorađenu izvedbu od strane odjela Renault Sport.

 

Atraktivni dizajn moguće je oplemeniti sa 11 različitih vanjskih boja karoserije, od čega je sedam metalik i tri metalik posebne boje (bijela Perla, crvena Flamme i plava Iron). Standardni točkovi su veličine 16 inča, a u skladu sa razinom opremljenosti i stilom automobila, dostupni su aluminijski naplatci u veličinama od 16, 17 i 18 inča. 

 

Ponuda pogonskih jedinica objedinjuje samo najbolje u percepciji efikasnosti i niske potrošnje goriva, a bh. kupcima u prodajnoj mreži na raspolaganju će biti četiri benzinske i tri dizelske verzije sa ručnim i EDC automatskim mjenjačima sa dvostrukim kvačilom: 

•SCe 115

•Energy TCe 100

•Energy TCe 130

•Energy TCe 130 EDC

•Energy TCe 205 GT EDC

•Energy dCi 90

•Energy dCi 110

•Energy dCi 110 EDC

•Energy dCi 130

 

Startni model na bh. tržištu Mégane Life SCe 115 košta 26.900 KM sa PDV-om, a ulazni model uključuje respektabilnu listu standardne opreme koja od važnijih dijelova uključuje: sistem za kontrolu stabilnosti ESP + Sistem za kontrolu proklizavanja pogonskih točkova ASR, sistem protiv blokiranja točkova ABS s razdjelnikom kočione sile (EBD) + Sistem aktivne pomoći pri kočenju u nuždi, sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici HSA, vozačev i suvozačev zračni jastuk + Bočni sigurnosni zračni jastuci sprijeda + Zračne zavjese, sistem za kontrolu pritiska zraka u gumama, tempomat i limitator brzine, električno podesiva i grijana vanjska ogledala, indikator promjene stepena prenosa, halogena prednja svjetla, ručni klima uređaj, LED dnevna svjetla, impulsno podizanje prednjih stakala, Renault kartica, vanjska ogledala s LED pokazivačima smjera, radio Bluetooth, USB, AUX...

(klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.