x

Novi Seat Leon uskoro na tržištu!

Ako ste ljubitelj lika i djela Seata ova će vas vijest razveseliti. Naime, Seat početkom iduće godine predstavlja novi Leon.

Po svemu sudeći Seat započinje ofenzivu na tržište automobila. Uz novu Atecu, sada nam predstavlja Leon koji dolazi izravno iz operacijske sale plastičnog kirurga. Uz dizajnerske promjene, novi Leon nam donosi brojna iznenađenja poput novog motora, novih sigurnosnih sustava i još mnogo toga. Krećemo od motora …

 

TSI pogonski agregat zapremnine 2.0 litre razvija velikih 300 konjskih snaga što je povećanje za okruglih 10 konja u odnosu na prošlu generaciju. Osim ovog, Seat je pripremio i potpuno novi trocilindarski motor zapremnine 1.0 litre koji razvija 116 konjskih snaga. Međutim, ako niste zadovoljni s do sada spomenutim motorima, Seat je pripremio i 1.6 litreni dizel. Spomenute motore moguće je upariti s pet, odnosno šest brzinskim ručnim mjenjačima.

 

Seat je razvio nekoliko paketa opreme točnije pakete S, SE, Dynamic, SE Technology, FR i XCELLENCE. Međutim, ono što je karakteristično za svaki paket je novi  6.5 inčni zaslon osjetljiv na dodir koji krasi središnju konzolu. Osim toga, razvijen je i novi multimedijski/sigurnosni sustav koji nudi različite mogućnosti poput prepoznavanja prometnih znakova, povezivanje multimedijskog sustava s pametnim telefonom itd. Sve u svemu dizajn interijera zajedno s novim već spomenutim sustavima tvori sinergiju koja će zadiviti mnoge. Što se tiče eksterijera, Seat se pobrinuo da novi Leon izgleda uglađenije, ljepše i više sportski.

 

Prema informacijama koje su dostupne, novi Leon će svjetlo tržišta ugledati početkom sljedeće godine. Budi rečeno, osim novog Leona, Seat za 2017. godinu sprema i novu Ibizu tako da će svi ljubitelji ovog proizvođača iz Španjolske biti oduševljeni.

 

Koliko je izbacivanje novog Leona na tržište važno za Seat ističe i glavni i odgovorni u Seatovom odjelu istraživanja i razvoja, M. Rabe. Prema njegovim rječima, Leon će i dalje ostati temelj na koji se cjelokupni Seat oslanja. Osim toga, uvaženi Rabe najavljuje i proizvodnju električnih modela u skorašnje vrijeme. Što se pak cijene tiče, dostupne informacije govore o iznosu oko 34.000 eura.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.