x

Novi detalji nesreće u Manchesteru: 22 poginulih i 59 povrijeđenih, napadač mrtav!

Najmanje 22 osobe su poginule, a 59 je povrijeđeno na koncertu pjevačice Ariane Grande u Manchesteru sinoć nakon eksplozije u Manchester Areni. Policija je okarakterizirala napad kao teroristički.

Kako prenose britanski mediji, sinoć oko 23:30 po našem vremenu desila se eksplozija ispred koncertne dvorane Manchester Arena tokom nastupa američke pop pjevačice Ariane Grande. 

 

Prema riječima svjedoka, eksplozija se desila u vrijeme kada je pjevačica napuštala binu.

 

Policija napad tretira kao teroristički, a zasad niko nije uhapšen. Ukoliko se sa sigurnošću utvrdi da je riječ o terorizmu, bit će to najveći napad na tlu Velike Britanije još od eksplozija u Londonu u julu 2005. godine.

 

``Radimo na utvrđivanju svih detalja ovog vjerovatno terorističkog napada. Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama``, rekla je premijerka Theresa May.

 

Šef policije u Manchesteru Ian Hopkins izjavio je da među poginulima u napadu na koncertu Ariane Grande ima djece, ali nije otkrio više detalja. Kazao je da policija vjeruje da je napad izvršio muškarac te da ne može potvrditi da li je Britanac. Hopkins je rekao da pokušavaju saznati da li je napadač bio dio neke grupe. 

 

Policija vjeruje da je napadač koji je poginuo na mjestu događaja nosio eksploziv koji je aktivirao na koncertu. 

 

Hopkins je rekao da je napad u kojem su ubijene 22, a ranjeno 59 osoba najstrašniji incident koji se desio u Manchesteru. Na mjestu eksplozije i u blizini raspoređeno je više od 400 policajaca.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.