x

Novi detalji ubistva nedužne djece: Otac ubica prije zločina nazvao komšiju policajca i rekao mu da...

Motivi za ubistvo dvoje maloljetne djece, 11-godišnje djevojčice i sedmogodišnjeg dječaka, preksinoć oko 19 sati u automobilu u zaseoku Repuševac na putu Lipnica-Obodnica kod Tuzle, i dalje se utvrđuju, saopćeno je  iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona dodajući da je osumnjičeni za dvostruko ubistvo otac ubijene djece Nesad Djedović (41) iz Lipnice, koji je nakon toga pucao iz pištolja i sebi u glavu. 

Djedović je razveden od majke ubijene djece koja je, kako saznaje ``Avaz``, nakon završetka braka otišla živjeti u Njemačkoj. Tokom ljetnog raspusta ubijena djeca bila su kod majke da bi se krajem avgusta vratili u BiH kod svoje porodice u Planama kod Tuzle.

 

Otac je otišao po djecu u ovo mjesto udaljeno 10-tak kilometara od njegove kuće u Gornjoj Lipnici. Pokupio ih je i krenuo kući, a zajedno sa njima bila je i majka ubice, koju je ostavio na pola puta povratka kući u Bukinju, te produžio sam sa djecom u drugom pravcu, pričaju Nesadove komšije koje su u šoku jer su ga poznavali kao dobrog čovjeka.

 

Prije samog ubistva nazvao je komšiju policajca Mehmedaliju i rekao mu šta će uraditi. Mehmedalija e odmah pozvao komšije i krenuli su ka zaseoku Repuševac. Nažalost, dok su došli već je bilo kasno. 

 

Treba napomenuti da se ubica Djedović oženio po drugi put prije nekih 20-tak dana, a prema nezvaničnim informacijama, ostavio je i oproštajno pismo. Trenutno je smješten u Klinici za anesteziju i reanimaciju UKC-a Tuzla i u kritičnom je stanju s prostrelnom povredom na glavi.

 

Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.