Novi hit Indire Kučuk-Sorguč u Splitu i Makarskoj za Osmi mart!

07.03.2015 18:00
novi-hit-indire-kucuk-sorguc-u-splitu-i-makarskoj-za-osmi-mart-main

„Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“ je nova hit komedija koja je izašla iz kreativne radionice Indire Kučuk-Sorguč. Svoju je praizvedbu imala u Sarajevu, 5. decembra u Kamernom teatru 55 i sjajno je prihvaćena. Svih deset sarajevskih izvedbi rasprodate su sedmicama prije što je dokaz vrhunske izvedbe čija je kvaliteta potvrđena i u  drugim bh. Gradovima kao i u Hrvatskoj. 

U Splitu je„Mahalac`` izazvao salve smijeha u dvorani Lora 13. decembra, dok je pred dvije hiljade posjetitelja u Varaždinskoj areni poželio sretno Valentinovo svim zaljubljenim uz velike ovacije. 

Svoju turneju po Hrvatskoj, Filter produkcija sa sjajnim „Mahalcem“ nastavlja 7. i 8. marta, kada će se dobro promahalati najprije u Makarskoj, 7. marta u Gradskoj sportskoj dvorani, a 8. marta u dvorani Lora u Splitu, kada će Mahalac poželjeti svim ženama da dobiju jednog pravog Mahalca poput njega za partnera.

 

Mahalac je na plakatu prikazan u liku bosanske dvorske lude koji govori svijetu da je car go i ismijava sve lažne vrijednosti koje su danas usvojene kao prave.

On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac`` jer on se ne miri sa nakaradnošću današnjice, on više voli da je primitivan nego moderan i izopačen, on se nalazi vazda između tri vatre – između svoje majke i svoje supruge i okoline – odnosno, njegove raje koja uvijek ima nešto da zabiberi.

 

U ulozi Mahalca je sjajni Nerman Mahmutović koji plijeni svojom izvanrednom glumačkom igrom i očarava publiku dok njegovu ženu, pokondirenu Bosanku, kroz muziku i pjesmu, donosi neodoljiva Negra Čičić.

Dalmacijo, spremi se za predstavu koja će vas ostaviti bez daha i nasmijati do suza.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.