x

Novi kandidat za napad Reala: ``Sljedeće godine zamijenit će Benzemu``

Gotovo da i nema ubojitog napadača kojeg se ne dovodi u vezu s Realom, a sada je taj popis dobio još jedno ime.

 

Nije novost da Real Madrid ima problema s produkcijom svojih napadača. Od nekad ubojitog trojca BBC ostao je samo ``BC`` – Gareth Bale više vremena provodi po madridskim klinikama nego na terenu, dok su Karim Benzema i Cristiano Ronaldo kombinirano postigli dva gola – oba u istoj utakmici – i trenutno su jedna od najgorih napadačkih linija cijele Europe. Zbog toga je glavna tema u Realu dovođenje velikog napadačkog pojačanja. Gotovo se svakodnevno spekulira brojnim imenima; najčešće se spominje Harry Kane, a u kombinacijama su i imena poput Roberta Lewandowskog, Tima Wernera, Alexisa Sancheza, pa i Mohameda Salaha koji briljira u Liverpoolu i trenutno je prvi strijelac Premierlige.

Lista potencijalnih napadačkih pojačanja Reala dobila je još jedno zvučno ime – napadača Intera Maura Icardija. Njegovo ime istaknuo je Daniele Massaro, bivši nogometaš Milana i komentator talijanskog Premium Sporta.

``Danas vam mogu reći da će Icardi sljedeće godine igrati za Real na Benzeminu mjestu``, rekao je Icardi i uzburkao duhove u medijima bliskima Realu.

Interu se smiješi velika zarada

Vrijednost 24-godišnjeg Icardija po Transfermarktu je 50 milijuna eura, ali procjenjuje se da bi njegova cijena mogla iznositi i 100 milijuna eura. U svakom slučaju, bio bi to odličan posao Intera koji ga je kupio za 13 milijuna eura.

Icardi je ove sezone s 13 golova u isto toliko nastupa drugi strijelac lige, a postigao je čak 52 posto golova još uvijek neporaženog Intera koji drži drugo mjesto na tablici. U toj kategoriji nema mu ravnog među europskom elitom – za usporedbu, Lewandowski je zabio 43 posto golova Bayerna, dok je Leo Messi strijelac 36 posto Barcinih pogodaka.

Icardi je bez sumnje pravi ``killer``, igrač s nosom za gol koji se najbolje snalazi u protivničkom šesnaestercu. Zanimljivo, djelomično je nogometno školovan u slavnoj Barceloninoj La Masiji čiji je član postao kao 15-godišnjak, a zadržao se tri godine, nakon čega je otišao na posudbu u Sampdoriju koja ga je otkupila za 400.000 eura. Iz današnje perspektive to izgleda kao velika greška Barcelone, a pogotovo ako Icardi bude punio mreže u dresu njihova najvećeg rivala.

 
gol.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.