x

Novi reprezentativac BiH MVP grupne faze Eurokupa

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Skoti Vilbekin (Scottie Wilbekin) bio je nezaustavljiv u pohodu svoje Darušafake ka vrhu svoje grupe u Eurokupu, te je proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone.

Vilbekin je u prosjeku postizao 19 poena po utakmici i bio je treći najbolji strijelac takmičenja, a imao je indeks korisnosti 20.4. 

Ima 1.7 ukradenu loptu po utakmici i 5.1 asistenciju. Zbog povrede, Vilbekin je nastupio u svega sedam utakmica, a u svim je bio starter, te je njegova Darušafaka pobijedila svih sedam utakmica u kojima je on igrao. Najviše poena (24) je postigao protiv Andore u pobjedi 85:77 kada je pored 24 poena, imao šest asistencija i pet ukradenih lopti dok je Cedeviti ubacio poen manje uz pet asistencija.

Ovo mu je treća sezona u turskoj ekipi, a 24-godišnji plejmejker ranije je igrao četiri sezone koledž košarku na Univerzitetu Florida da bi prvu profesionalnu sezonu proveo između atinskog AEK-a i Kairns Taipansa iz Australije. Podsjećamo, Vilbekin bi našu reprezentaciju trebao predvoditi u kvalifikacijama za Eurobasket kada nas u februarskom ciklusu očekuju utakmice sa Belgijom u BiH i Rusijom u gostima.

 

Izvor: Avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.